Левски излезе от зоната на изпадащите след успех над Берое (видео)

22:49
Левски излезе от зоната на изпадащите след успех над Берое (видео)

Левски победи Берое с 2:1 на стадион "Георги Аспарухов" в среща от шестия кръг на  efbet Лига. Христофор Хубчев отбеляза първото си попадение за клуба в 30-ата минута. Няколко минути по-късно той бе изгонен за груб фал срещу Христо Митев. Интересното е, че голът трябваше да се гледа две минути с ВАР преди да бъде зачетен, а после отново след намесата на ВАР халфът бе изгонен. В 42-ата минута Борислав Цонев взриви трибуните с уникално изпълнение от над 33 метра. Кийлън Левон намали в 64-ата минута.

 

Феновете в Сектор “А” опънаха плакат на своя приятел Станко Янчев-Мъфи, който напусна този свят, а транспарантът гласеше “Винаги с нас”.


Двубоят започна на високи обороти, а в 13-ата минута “сините” имаха претенции за дузпа срещу Зайков, който твърде лесно падна на земята. Първото положение в мача бе пропуснато от домакините в 18-ата минута. Централният нападател в този мач Билал Бари не успя да вкара първото си попадение за клуба, като от три метра стреля в аут. Преди това хубавата атака бе подхваната от Миланов, минала през Боби Цонев, който намери своя съотборник, но той не преодоля Норден Бакер. 


Стражът на Берое показа отличен рефлекс в 24-ата минута, когато много активният в тази среща Здравко Димитров проби и стреля с левия крак. Вратарят парира неговия удар, а връхлитащият Цонев не успя да засече в празната врата за 1:0.


Все пак по-активният тим на Левски излезе напред в резултата, а голмайсторът бе неочакван. Христофор Хубчев отбеляза с глава първото си попадения за родния си клуб в 31-ата минута, след като защитата на Берое забрави за него след центриране на Ради Цонев и игра с глава на Зайков. Ситуацията беше много спорна, като продължение на две минути асистент реферите с ВАР гледаха, за да видят дали няма засада. Такав все пак нямаше и 25-годишният играч може да празнува. 


Неговата радост обаче трая буквално 100 секунди, тъй като за груб фал срещу Христо Митев беше пратен под душовете. Първоначално Георги Кабаков даде жълт картон на Хубчев, но след намесата на ВАР, реферът беше пратен да гледа повторение. На него се виждаше, че опасното влизане на синия футболист застрашава здравето на противниковия футболисти и картонът му бе сменен с червен. 


Това вбеси публиката по трибуните и докато скандираше срещу решението на рефера Борислав Цонев ги подлуди с един от най-хубавите голове на “Герена” през последното десетилетие. Той удвои резултата с удар от над 33 метра, който спря неспасяемо в горния ляв ъгъл на Бакер за 2:0.

 

Напълно нормално второто полувреме започна с натиск на Берое, който с всяка изминала минута ставаше все по-сериозен, а в 64-ата минута най-добрият играч на гостите в тази среща Кийлън Левон намали. Серкан центрира отдясно, а Ради Цонев не успя да изчисти топката, като я свали а Левон, който неспасяемо я прати в горния ляв ъгъл на Михайлов.


Това стресна “сините”, които още в следващата атака рискуваха да получат втори гол, но за тяхна радост Зайков изпревари Камбуров.

 

ЛЕВСКИ - БЕРОЕ 2:1


1:0 Хубчев (30)
2:0 Б. Цонев (42)
2:1  Левон (64)


ЛЕВСКИ: Николай Михайлов, Ивайло Найденов, Гьоко Зайков, Христос Шелис, Иван Горанов, Радослав Цонев, Христофор Хубчев, Георги Миланов, Борислав Цонев, Здравко Димитров, Билал Бари 


БЕРОЕ: Нордин Бакер, Стив Фуртадо, Омар Сако, Камен Хаджиев, Христо Митев, Серкан Юсеин, Александър Цветков, Омар Камара, Кийлън Лебон, Абубакар Тунгара, Мартин Камбуров 

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация