Очертават се много здрави битки в групите на Лига Европа (пълен жребий)

13:54
Очертават се много здрави битки в групите на Лига Европа (пълен жребий)

Подобно на Шампионската лига и груповата фаза на тазгодишното издание на Лига Европа също се очертава да бъде много интересна, след като жребият събра в една компания доста равностойни съперници. Тимовете вече са 32, като бяха разпределени в осем групи по четири. 

Жребият: 

Група А: Лион, Рейнджърс, Спарта Прага, Брьондби

Група B: Монако, ПСВ Айндховен, Реал Сосиедад, Щурм

Група C: Наполи, Лестър, Спартак Москва, Легия Варшава

Група D: Олимпиакос, Айнтрахт Франкфурт, Фенербахче, Антверпен

Група E: Лацио, Локомотив Москва, Марсилия, Галатасарай

Група F: Брага, Цървена звезда, Лудогорец, Мидтиланд

Група G: Леверкузен, Селтик, Бетис, Ференцварош

Група H: Динамо Загреб, Генк, Уест Хам, Рапид Виена
 
Разминалият се като по чудо с място в ШЛ тим на Монако ще бъде в група с ПСВ Айндховен, Реал Сосиедад и Щурм (Грац). Лестър пък ще спори с Наполи, Спартак (Москва) и Легия (Варшава). Без изявен фаворит е групата на Лацио, Локомотив (Москва), Марсилия, Галатасарай, а много страсти на Балканите се очертават, след като Олимпиакос и Фенербахче бяха събрани в Група D заедно с отборите на Айнтрахт (Франкфурт) и Анвтерпен. Селтик, Бетис, Леверкузен и Ференцварош също е комбинация с много неизвестни.

Има някои новости от тази година: вече само победителите ще продължават директно към 1/8-финалите, докато финиширалите на втора позиция осем отбора ще участват в плейофен кръг (17-24 февруари 2022 г.), който ще е веднага след груповата фаза. В него тези клубове ще имат за противници осемте трети от групите на Шампионската лига. Осемте победители в този плейофен кръг отиват на 1/8-финалите, където ще ги чакат споменатите вече осем победителя в груповата фаза на Лига Европа.

Шанс за оставане в евротурнирите вече получават и третите в групите на Лига Европа, като те ще отиват на аналогичен плейофен кръг в Лигата на конференциите. Със сигурност след груповата фаза на ЛЕ отпадат само последните отбори. 

Шестте кръга в груповата фаза ще се изиграят между 16 септември и 9 декември. Финалът ще е на 18 май 2022 г. на стадиона на Севиля. 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация