Реал Мадрид излезе с конкретна оферта за Мбапе

00:10
Реал Мадрид излезе с конкретна оферта за Мбапе

Испанският гранд Реал Мадрид е предложил 160 милиона евро на Пари Сен Жермен за привличането на младата френска звезда Килиан Мбапе. Информацията беше съобщена почти едновременно от испанската програма El Chiringuito и британския сайт Talk Sport. Позицията на парижани обаче остава непроменена - те искат да задържат Мбапе до изтичането на договора му през 2022 година. Французинът упорито иска трансфер след привличането на аржентинската мегазвезда Лионел Меси, а до затварянето на трансферния прозорец остава една седмица.

22-годишният Мбапе е считан за следващото голямо име в световния футбол, което обяснява нежеланието му да остане в сянката на Меси във френската столица. Той има спечелени 12 трофея, включително световна титла, нещо с което Меси и големия му съперник Кристиано Роналдо не могат да се похвалят. Първата си титла в Лига 1 Мбапе печели с отбора на Монако през сезон 2016/2017 година, което затваря в известна степен устите на критиците, които смятат, че с ПСЖ му е лесно да добавя трофеи към визитката си.

Реал Мадрид отдавна иска в редиците си френския талант. През 2017 година “белия балет” остана разочарован от решението на Мбапе да се присъедини към ПСЖ, но поддържаше интереса си към него, който се засили след отказа му да преподпише с парижани. Сега топката е в полето на ПСЖ, чието ръководство трябва да вземе решение дали приеме офертата, или да се примири, че Мбапе ще напусне като свободен агент след по-малко от година. В същото време въпреки пандемията Реал Мадрид се намира в отлично финансово здраве, като е на печалба в последните два сезона. Това означава, че офертата към Мбапе може да бъде подобрена в дните до 31 август.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация