Байерн пречупи Кьолн в луд мач (видео)

20:25
Байерн пречупи Кьолн в луд мач (видео)

Байерн Мюнхен победи Кьолн с 3:2 като домакин в двубой от втория кръг на Бундеслигата. Роберт Левандовски изведе домакините напред в резултата в 50-ата минута след блестяща асистенция на Джамал Мусиала. Серж Гнабри реализира гол за 2:0 в 59-ата минута, но в 60-ата и 62-ата съответно Антони Модест и Марк Ут отбелязаха попадения за 2:2. В 71-ата Серж Гнабри върна аванса на домакините в резултата.


В 8-ата минута Роберт Левандовски проби отдясно и потърси с пас Томас Мюлер, който без забавяне стреля, но не го направи по най-добрия начин и топката мина леко встрани от десния страничен стълб на Тимо Хорн.


В 19-ата минута миг невнимание на Мануел Нойер можеше да струва скъпо на баварците, но на опитния страж, който иначе няма проблеми с играта с крака, му се размина, след като не се освободи веднага от топката и играч на Кьолн бе близо до куриозен гол. Секунди по-късно пък имаше интересна ситуация пред вратата на “козлите”, но Льорой Сане стреля неточно. 


В 22-ата минута пред Серж Гнабри се откри прекрасна възможност за гол, но той я пропусна, а малко след това Никлас Зюле показа завидна техника и стреля опасно, но Тимо Хорн изби.


В 33-ата минута имаше съмнения за дузпа в полза на баварците, но реферът Мартин Петерсен даде знак играта да продължи. Като цяло домакините владееха повече топката през първото полувреме, но липсваха точните удари във вратата, пазена от Хорн. В последните секунди Гнабри бе много близо до гол, но не успя от съвсем близко разстояние да играе с топката. Последната ситуация през първата част пък бе пред вратата на Нойер, като футболист в бял екип изскочи очи в очи с вратаря, но бе отсъдена и засада.


Втората част започна с очакван натиск на Байерн и още в 50-ата минута Левандовски даде аванс на мюнхенци в резултата. Главният виновник за попадението обаче бе младият Джамал Мусиала, който се появи в игра на почивката на мястото на неефективния Льорой Сане. Мусиала направи впечатляващ пробив отляво и намери с отличен пас измъкналия се в наказателното поле от противниковата отбрана Левандовски. Полският нападател без забавяне стреля и изпрати топката в мрежата зад Хорн.


Между 59-ата и 62-ата минута бяха реализирани три гола, като два от тях бяха във вратата на Байерн. Първо Серж Гнабри бе точен за 2:0 с удар от близка дистанция след хубав пас отдясно на Томас Мюлер. Само за две минути, между 60-ата и 62-ата, обаче гостите шокираха тима на Юлиан Нагелсман. Първо Антони Модест заби топката с глава във вратата на Нойер след центриране отляво на Йонас Хектор. В 62-ата минута пък Марк Ут бе точен за 2:2, след центриране отдясно на Кингсли Ехизибуе и баварците трябваше на вяска цена да търсят ново попадение и да се борят здраво за трите точки.


Головият трилър продължи с второто попадение на Гнабри в мача. Той опъна мрежата зад Хорн с мощен шут с десния крак, след защитата на гостите му остави пространство и той се възползва от това по най-добрия начин - 3:2.


В 74-ата минута и Левандовски бе близо до втория си гол в мача, но уцели напречната греда. В 86-ата минута домакините пропуснаха чудесен шанс за 4:2, като първо Хорн направи блестящо спасяване, а веднага след това Левандовски пробва добавка с глава, но на удара му не достигна достатъчно сила.

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация