Лукаку дебютира с гол, Челси удари Арсенал (видео)

20:14
Лукаку дебютира с гол, Челси удари Арсенал (видео)

Челси победи Арсенал с 2:0 на стадион "Емирейтс" в дербито от втория кръг на английската Висша лига. 


Въпреки че имаше доста проблеми преди мача, Арсенал започна на висока скорост. Малко преди срещата се разбра, че лятното попълнение Бен Уайт няма да вземе участие, тъй като е дал положителен тест за коронавирус. Още във втората минута “артилеристите” организираха добра атака, топката стигна до Сака, която я спря, а Смит Роу отправи удар, но Менди бе на мястото си.


Челси владееше топката в по-голяма част от времето, а Лукаку бързо започна да демонстрира качествата си. При първото си участие в атаката, той намери Хавертц, чийто удар бе блокиран. В 15-ата минута Лукаку откри резултата. Рийс Джеймс бе изведен отлично отдясно, а той пусна топката успоредно на голлинията и белгиецът засече топката на опразнената врата.


За Лукаку това е първи гол за Челси, тъй като в предишния си период между 2011 и 2014 г. няма отбелязано попадение за клуба от “Стамфорд Бридж”. Той обаче има 113 гола във Висшата лига с екипите на Уест Бромич, Евертън и Манчестър Юнайтед.


Арсенал играеше с енергия, но “сините” имаха много по-ясна идея какво да прави с топката. Атаките на тима на Томас Тухел носеха по-голяма опасност, Рийс Джеймс създаваше сериозни проблеми на “артилеристите” с пробивите си по дясното крило, а защитата на “червените” трудно се справяше и с опазването на Лукаку. При един от опитите на Арсенал Сака се озова на добра позиция, но бе спрян от Аспиликуета.


В 35-ата минута Челси нанесе втори удар. Отлична комбинация мина през Маркос Алонсо, който потърси Лукаку. Белгиецът пропусна топката към Маунт, а английският национал пусна към Рийс Джеймс, който с красив удар преодоля Лено и “сините” поведоха с два гола.

 

Към края на полувремето тимът на Артета имаше добър период, но той отново не доведе до удари в рамката на Менди. “Артилеристите” имаха претенции за дузпа в 41-ата минута след падане в наказателното поле на Сака след съприкосновение с Джеймс. Съдията изчака разглеждането с ВАР, но наказателен удар не бе отсъден.


Втората част започна с по-добра игра на Челси, но лондонският им съперник не се беше предал и имаше добър период. Пабло Мари успя да спре Лукаку в една ситуация - нещо, което бе рядкост през първото полувреме. Пробив на Тиърни по лявото крило накара феновете на “артилеристите” да се вдъхновят, а в 52-ата минута прекрасен удар на Сака накара Менди да показва качествата си.


В 58-ата минута Маунт получи възможност да стреля от добра позиция, след като Лукаку насочи топката към него. Англичанинът обаче не бе точен и топката мина покрай вратата. След час игра Арсенал имаше може би най-добрата си възможност да стигне до гол. След ъглов удар Мари отклони топката с глава, а Холдинг бе на отлична позиция, но не успя да уцели вратата след удар с глава.


АРСЕНАЛ - ЧЕЛСИ 0:2


0:1 - Лукаку (15)
0:2 - Джеймс (35)


АРСЕНАЛ: Лено, Соареш, Холдинг, Мари, Тиърни, Локонга, Джака, Пепе, Смит Роу, Сака, Мартинели


ЧЕЛСИ: Менди, Кристенсен, Рюдигер, Аспиликуета, Джеймс, Жоржиньо, Ковачич, Алонсо, Маунт, Хавертц, Лукаку

 

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация