Ман Сити смаза Норич на “Етихад”, Грийлиш с първи гол за "гражданите" (видео)

22:05
Ман Сити смаза Норич на “Етихад”, Грийлиш с първи гол за "гражданите" (видео)

Манчестър Сити разби Норич с 5:0 на “Етихад” в мач от втория кръг на Висшата лига. Мениджърът на шампионите Джозеп Гуардиола бе направил някои промени в състава, но отборът му нямаше никакви проблеми да стигне до трите точки. След автогол на Тим Крул “гражданите” поведоха в седмата минута, а в 22-ата минута Джак Грийлиш отбеляза първото си попадение за Сити. 100-милионната покупка изигра първи мач пред новите си фенове. След почивката Аймерик Лапорт увеличи аванса на домакините, а влезлите като резерви Рахийм Стърлинг и Рияд Марез се разписаха, за да се стигне до разгромното 5:0.

Ман Сити записа първа победа за сезона, след като загуби от Лестър за “Къмюнити Шийлд” и от Тотнъм на старта на първенството. За Норич това е втора загуба. Тимът на Даниел Фарке загуби с 0:3 от Ливърпул преди седмица и допусна общо осем гола в първите си два мача.

Отборът на Джозеп Гуардиола стартира на високо темпо и натисна съперника от самото начало. Още в третата минута Норич се размина с гол, след като Тим Крул успя да се намеси след удар на Жезус. В седмата минута обаче вратарят нямаше какво да направи и домакините поведоха. Жезус бе изведен отдясно и прати топката успоредно на голлинията. Грант Ханли опита да изчисти, но насочи топката към мрежата, Крул я докосна, но не успя да предотврати попадението. Попадението бе записано като автогол на вратаря.

Превъзходството на “гражданите” беше сериозно и то без отборът да прави нещо специално. Защитата на гостите не беше особено пък помагаше с поредица от грешки. В 15-ата минута играчите на Ман Сити празнуваха второ попадение. Жезус изведе Феран Торес, а испанецът прати топката покрай Крул. Голът обаче бе отменен след разглеждане с ВАР, тъй като съдията прецени, че е имало нарушение на Бернардо Силва срещу Рашица.

Нищо не можеше да спаси Норич в 22-ата минута, когато тимът на Даниел Фарке допусна второ попадение. За пореден път Жезус бе изведен отдясно. Бразилецът потърси Торес в наказателното поле, той се размина с нея, но кълбото стигна до Грийлиш, удари се в крака му и се озова в мрежата.

Тимът на Гуардиола не изпусна контрола върху случващото се на терена, но и не създаваше много чисти положения. Грийлиш бе сред най-активните и защитата на гостите трудно се справяше с опазването му. Сити малко намали темпото, но Норич не успя да го затрудни по никакъв начин.

В началото на втората част гостите имаха кратък добър период, който не доведе до точен удар. След това “гражданите” отново натиснаха и търсеха ново попадение. То дойде в 64-ата минута, когато след ъглов удар последваха няколко рикошета преди топката да стигне до Лапорт, който я насочи към мрежата.

Малко по-късно Крул трябваше отново да вади кълбото от мрежата си. Влезият като резерва Стърлинг се разписа в 71-ата минута, когато получи топката на метър пред опразнената врата от Жезус. Друга резерва - Рияд Марез, също се нареди сред голмайсторите. Той получи дълго подаване от Диаш и отлично завърши. Норич отдавна се бе предал, но играчите на Сити продължиха да атакуват до края и гостите трябва да се радват, че не получиха нов гол.

МАН СИТИ - НОРИЧ 5:0

1:0 - Крул (7-авт)
2:0 - Грийлиш (22)
3:0 - Лапорт (64)
4:0 - Стърлинг (71)
5:0 - Марез (84)

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация