Царско село постигна минимален успех срещу Арда

22:47
Царско село постигна минимален успех срещу Арда

Царско село надигра с 1:0 Арда в първи мач от петия кръг на efbet Лига.

Единственото попадение реализира Васил Шопов, който се разписа с атрактивно изпълнение от въздуха в 50-ата минута.

Като цяло гостите бяха по-добрият отбор и създадоха немалко положения за гол, но ако не бяха няколкото фрапантни пропуска на Меси Мезу можеха да допуснат и по-голяма загуба. Таранът на царете изпусна на празна врата през първата част, а след почивката стреля в аут сам срещу Караджов.

Домакините трябваше да извършат принудителна смяна още в 12-ата минута, когато Бакалов получи травма и напусна игра. 

Секунди по-късно Стоев изведе Спас Делев зад брънителите в червено. Крилото опита пас към Йорданов, но малко не достигна на тарана на гостите да засече топката на два метра пред вратата.

В 18-ата минута Караджов излезе неразчетено след центриране от корнер и извади късмет, че топката се озова в краката на негов съотборник, а не в тези на съперников футболист.

В 29-ата минута Меси Мезу направи рядко срещан пропуск. Георгиев изрита топката напред, Стоев опита да я върне с глава към Караджов, но го направи лошо и таранът на Царско село първи стигна до нея. След това той преодоля стража на сините и от четири-пет метра шутира в дясната греда, а не в празната врата.

Четири минути по-късно и Арда можеше да открие резултата. Делев центрира към Йорданов, който стреля от 6-7 метра фронтално с глава, но право в ръцете на Георгиев. В 42-ата минута нов удар, този път на Делев, отново бе отразен от стража на домакините.

В заключителните секунди на първата част Делев бе изведен зад отбраната на Царско село, вдигна си топката и отправи атрактивен шут със задна ножица, но Георгиев отново спаси.

Пет минути след началото на второто полувреме Васил Шопов откри резултата с брилянтно изпълнение. Халфът засече от въздуха центриране на Нганиони отляво и не остави шанс на Караджов.

В 57-ата минута домакините като по чудо не отбелязаха второ оппадение. Мезу се възползва от грешка на Стоев, преодоля го и излезе очи в очи с Караджов, но шутира покрай вратата.

Десет минути по-късно резервата Жуниньо стреля със странична ножица над напречната греда. В 69-ата минута бразилецът получи втори шанс да отбележи, но направи сериозен пропуск, шутирайки от 5-6 метра над вратата.

Царско село отговори с опасен удар по земя на Шопов, който Караджов изби в корнер.

След тази ситуация Арда осъществи сериозен натиск до края на мача. Последваха няколко опасни атаки, които завършиха с мелета в наказателното поле на домакините, но без да последва голов удар.

Нещата се промениха в даденото от съдията продължение, когато Йорданов овладя на границата на пеналта и стреля технично с десния крак, но Георгиев плонжира и изби.

Така Царско село записа първа победа в първенството, докато Арда инкасира първо поражение.

ЦАРСКО СЕЛО - АРДА 1:0

1:0 Васил Шопов 50

ЦАРСКО СЕЛО: 1. Георгиев, 6. Бандаловски, 7. Бакалов, 8. Стеванович, 10. Балтанов, 21. Василев, 25. Ал. Александров, 29. Мезу, 77. Нганиони, 83. Попадийн, 93. Шопов

АРДА: 12. Караджов, 4. Стоев, 8. Желев, 9. Делев, 17. Коконов, 19. Руменов, 20. Лозев, 27. Мартинов, 71. Крумов, 80. Котев, 98. Йорданов

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация