Барселона ще вземе заем за над половин милиард евро

21:29
Барселона ще вземе заем за над половин милиард евро

Барселона договори заем в размер на 595 милиона евро при лихва от 1.98 процента, изплащанията по който ще продължат десет години. Каталунските медии обясняват, че това ще внесе в касата на клуба 455 милиона веднага. Заемът е договорът от американската компания “Голдман Сакс” и е гарантират от приходите от телевизионни права. Сделката включва и предоговаряне на 140 милиона евро от настоящия заем на клуба.

Новият заем е определян като отлична новина за клуба и добре свършена работа от страна на президента Жоан Лапорта. Една от причините е ниската лихва, тъй като предишният заем бе при 6% лихва. Той ще даде малко пространство за действия на клуба, тъй като финансовият натиск към каталунците ставаше прекалено голям.

Преди няколко дни Лапорта обясни, че финансовата ситуация в клуба е “драматична”. Клубът има задължения в размер на 1.35 милиарда евро и е регистрирал загуби в размер на 468 милиона миналия сезон. Това бе основната причина Барселона да не успее да подпише нов договор с Лионел Меси и легендата да си тръгне от “Камп Ноу”.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация