Тотнъм удари Ман Сити, Сон герой за "шпорите" (видео)

20:21
Тотнъм удари Ман Сити, Сон герой за "шпорите" (видео)

Тотнъм победи Манчестър Сити с 1:0 като домакин в дербито от първия кръг на английската Висша лига. Хюн-Мин Сон реализира единството попадение в 55-ата минута.


“Шпорите” започнаха агресивно и с идея да притискат съперника. Много бързо обаче те разбраха, че двубоят ще има различен облик. Тимът на Гуардиола пое контрола върху случващото се на терена и започна да създава положения от първите минути. Неразчетено излизане на Лорис можеше да доведе до попадение в неговата врата. След центриране на Менди топката бе засечена с глава от Фернандиньо, който изпревари вратаря. Бразилецът обаче нямаше късмет и кълбото мина покрай вратата. Малко по-късно нова добра атака на Сити би завършена от Кансело, но и ударът на бранителя не намери целта.

 

След вихреното начало на “гражданите” постепенно Тотнъм започна да играе малко повече с топката. Опитите на домакините да атакуват обаче не бяха успешни. Лондончани имаха по-големи периоди, в които владееха топката, и на няколко пъти имаха възможност да организират добри бързи атаки, но бъркаха при последното подаване. На два пъти Сон се забави с удара и атаката се провали. В 34-ата минута Риад Марез можеше да открие резултата, но се подхлъзна и ударът му от въздуха от точката на дузпата бе неточен.


Тотнъм стигна до най-добрата си възможност в 40-ата минута. Бърза атака изведе Сон на отлична позиция. Южнокореецът за пореден път се забави, но се завъртя и получи възможност да стреля. Изстрелът му бе добър, но топката се отклони в Кансело и мина покрай лявата греда. Първото полувреме завърши без точен удар към една от двете врати.


Второто полувреме започна на високо темпо, но за разлика от началото на първото, когато Сити доминираше, сега атаките бяха и към двете врати, а по-опасните бяха тези на Тотнъм. След няколко опита завършили без точен удар в 55-ата минута Сон откри резултата. Контраатака, при която Бергвайн напредна и отклони към южнокорееца, а той с прецизен удар не остави шансове на Едерсон. След час игра Бергвайн пропусна да удвои авана на “шпорите”, но стреля покрай вратата.

 

ТОТНЪМ - МАН СИТИ 1:0


1:0 - Сон (55)


ТОТНЪМ: Лорис, Танганга, Санчес, Дайър, Регилон, Хьойберг, Скип, Моура, Али, Бергвайн, Сон


МАН СИТИ: Едерсон, Кансело, Диаш, Аке, Менди, Фернандиньо, Гюндоган, Марез, Грийлиш, Стърлинг, Торес

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация