Брутален старт на сезона за Холанд и Дортмунд (видео)

21:03
Брутален старт на сезона за Холанд и Дортмунд (видео)

Ерлинг Холанд демонстрира блестяща форма на старта на сезона. След като отбеляза хеттрик в първия си мач, който бе за Купата на Германия, норвежкият нападател се отчете с два гола и две асистенции в първата среща от Бундеслигата. 


Той бе в основата на успеха на Борусия (Дортмунд) с 5:2 срещу Айнтрахт пред около 25 000 зрители на “Сигнал Идуна Парк”.


“Жълто-черните” стартираха на високи обороти и започнаха да създават положения от първите минути. Първата по-добра ситуация Торген Азар опита да намери Холанд, окйто бе пред защитата, но не успя да засече топката. 

В 23-ата минута Холанд бе изведен от Азар, напредна и намери Марко Ройс, а капитанът на Дортмунд откри резултата. За него това бе гол номер 100 в Бундеслигата с екипа на Борусия.


Домакините нямаха късмет в 27-ата минута, когато Паслак се опита да изчисти, но го направи по такъв начин, че тя се озова във вратата на Кобел и резултатът бе изравнен. Отговорът на Дортмунд бе бърз и решителен. В рамките на две минути тимът на Марко Розе поведе с 3:1. Първо Холанд намери Азар и той се разписа, а секунди покъсно норвежецът изпревари Изланкер, излезе сам срещу вратаря и го преодоля. До почивката попадение на Ройс бе отменено.


През второто полувреме Айнтрахт заигра по-активно, но в 58-ата минута получи нов гол. Топката мина през Ройс и Холанд, а след рикошет в Хасебе стигна до Рейна, който направи резултата 4:1. Холанд отбеляза втория си гол в 70-ата минута след подаване на Ройс, а Хауте ознаменува дебюта си за гостите с попадение малко преди края, за да оформи крайното 5:2.

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация