Играчите на Ливърпул не показаха милост срещу шампиона на Чемпиъншип (видео)

21:15
Играчите на Ливърпул не показаха милост срещу шампиона на Чемпиъншип (видео)

Ливърпул стартира уверено новия сезон, побеждавайки с 3:0 Норич на "Кероу Роуд". Третият в Премиър лийг от миналия сезон нямаше никакви проблеми с шампиона на Чемпиъншип. С най-голяма заслуга за успеха на "червените дяволи" бе Мохамед Салах, който асистира за головете на Диого Жота (26') и Роберто Фирмино (65'), след което сам реализира третото попадение в 74-тата минута. Египтянинът постави рекорд, след като днес успя да се разпише в пети пореден откриващ мач за своя отбор във Висшата лига. Тимът на Юрген Клоп видимо се чувстваше комфортно и в защита, където след дълго отсъствие се завърнаха Вирджил ван Дайк и Жоел Матип.

Шотландският национал Били Гилмор, който бе привлечен под наем от Челси, стартира за Норич. Пшемислав Плахета пропусна двубоя заради коронавирус, докато Андрю Омобамиделе не попадна в групата заради ангина.

Голямата новина в лагера на Ливърпул беше, че Вирджил ван Дайк започна като титуляр, като това бе първият му мач от октомври миналата година. Негов партньор в центъра на защитата беше Жоел Матип. Костас Цимикас замени контузения Андрю Робъртсън отляво на отбраната. Джордан Хендерсън и Тиаго Алкантара на бяха в групата, а Фабиньо остана на пейката за началото. При това положение в халфовата линия действаха Милнър, Кейта и Окслейд-Чембърлейн. Салах, Жота и Мане съставиха атакуващото трио. Фирмино бе на пейката за началото.

"Канарчетата" владееха повече топката в началото, но очаквано Ливърпул създаваше опасностите. В деветата минута Цимикас проби много добре отляво, след което центрира към Жота, но Гибсън изчисти точно пред главата на португалеца. Малко след това Жота отново бе близо до гола. Този път той нанесе добър изстрел с глава, но Крул се намеси блестящо и изби над вратата. 

В 18-ата Салах получи в наказателното поле от Арнолд, освободи се от съперник и стреля, но право в ръцете на Крул.

В 20-ата минута и Норич показа зъби. Кантуал изведе Пуки зад гърба на Ван Дайк, финландецът овладя добре и стреля в близкия ъгъл, но Алисон изби без особени проблеми. Три минути след това Мане се пребори за топката отляво на нападението на гостите, след което центрира прецизно към Салах, който засече от въздуха, но ударът му премина на сантиметри встрани. 

В 26-ата минута Ливърпул логично излезе напред в резултата. Александър-Арнолд центрира отдясно, а Салах докосна топката в опит да я поеме, като по този начин асистира на Диого Жота, който стреля ниско покрай Крул.

Мърсисайдци продължиха да натискат своя съперник. В 36-ата минута Матип се озова на стрелкова позиция след поредното разбъркване след корнер пред вратата на Крул. Неговият удар обаче бе блокиран на метър пред голлинията.

В 49-ата минута ниско центриране на Александър-Арнолд стигна на далечната греда до Мане, който стреля по земя. Крул нямаше да стигне до топката, но Макс Аарънс блокира пред голлинията.

Юрген Клоп предприе двойна смяна в 60-ата минута. Фирмино и Фабиньо замениха съответно Жота, който игра силно до момента, и Окслейд-Чембърлейн, който бе незабележим.

Това бързо даде резултат. В 65-ата минута именно Фирмино напредна отляво, след което продължи към Мане. Ударът на сенегалеца бе блокиран от Ханли, след което топката стигна в наказателното поле до Салах. Египтянинът видя, че Фирмино вече нахлува от другата страна и пусна към него – 2:0 за Ливърпул и две асистенции на Салах.

В 74-тата минута Цимикас центрира от корнер, топката бе изчистена, но стигна до Салах, който овладя добре и стреля малко след границата на наказателното поле – 0:3. Така египтянинът стана първият футболист в Премиър лийг, който се разписва в първия кръг в пет поредни сезона.

В 85-ата минута Норич като по чудо не успя да намали. Алисон направи удивителни три поредни спасявания отблизо, първото от които бе след удар на Гибсън от 4-5 метра.

Норич: Крул, Аарънс, Гибсън, Ханли, Янулис, Руп, Гилмор, Леес-Мелу, Кантуел, Рашица, Пуки

Ливърпул: Алисон, Александър-Арнолд, Матип, Ван Дайк, Цимикас, Кейта, Милнър, Окслейд-Чембърлейн, Салах, Жота, Мане

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация