Манчестър Юнайтед прегази Лийдс на старта на Висшата лига (видео)

16:35
Манчестър Юнайтед прегази Лийдс на старта на Висшата лига (видео)

Манчестър Юнайтед направи много сериозна заявка за новия сезон, след като в първия си официален мач разби с 5:1 Лийдс пред изпълнените до краен предел трибуни на "Олд Трафорд". Големите фигури в състава на "червените дяволи" бяха Бруно Фернандеш, който отбеляза първия си хеттрик за отбора, и Пол Погба, който направи цели четири асистенции. По един гол за победителите отбелязаха Мейсън Грийнууд и Фред. Люк Ейлинг вкара страхотно попадение за Лийдс в началото на второто полувреме, с което йоркширци изравниха резултата, но това само разгневи "червените дяволи", които след това унищожиха своя исторически съперник. През миналия сезон Манчестър Юнайтед спечели "Войната на розите" с 6:2 на "Олд Трафорд". Освен с добрата игра, двубоят ще се запомни и дебюта на новото попълнение Джейдън Санчо, който се появи в игра в 75-ата минута.

Още вчера Оле Гунар Солскяер разкри, че Рафаел Варан няма да вземе участие в този двубой, тъй като все още не е тренирал с отбора. Французинът бе представен пред феновете на "Олд Трафорд" непосредствено преди началото на мача.  Другото ново попълнение на Манчестър Юнайтед – Джейдън Санчо, остана на пейката за началото. Там бе и Антони Марсиал. Пол Погба, Даниел Джеймс и Мейсън Грийнууд започнаха като титуляри, като последният бе на върха на атаката.

Звездното ново попълнение на Лийдс Жуниор Фирпо остана сред резервите на Марсело Биелса и се дебютира в началото на второто полувреме. Диего Йоренте бе извън групата, a Джейми Шакълтън също беше на пейката. Атаката се водеше от Патрик Бамфорд.

Домакините започнаха доста активно, ентусиазирани от препълнените трибуни на „Олд Трафорд“. В първите минути "червените дяволи" изпълниха два корнера пред вратата на гостите. В шестата Мелие трябваше за първи път да се намесва след удар на Грийнууд от около 30 метра. В 11-ата минута Рафиня върна лошо към Струик. Грийнууд стигна до топката, която бранителят се опитваше да изчисти. Получи се рикошет, след който параболата стана доста опасна. Мелие обаче успя да избие в корнер. Малко след това Юнайтед пропусна стопроцентова възможност. Грийнууд изведе Погба сам срещу Мелие, но от няколко метра халфът стреля встрани от вратата.

В 16-ата минута най-сетне и играчите на Лийдс създадоха работа на Де Хеа, който трябваше да прави две последователни спасявания. Първо испанецът отрази удар на Харисън от границата на наказателното поле, а след това изби и фалцов изстрел на Клих.

В 30-ата минута малко не достигна на Грийнууд да засече центриране отдясно на Фернандеш. Секунди след това Манчестър Юнайтед поведе в резултата. Мелие изрита неточно топката напред, което постави началото на атаката. Топката стигна до Погба, който с едно елегантно докосване изведе Бруно Фернандеш. Португалецът овладя добре и стреля. Мелие се опита да спаси, но кълбото рикошира в крака му и впоследствие влезе във вратата за 1:0.

В 36-ата минута Даниел Джеймс пропусна добра възможност да удвои, след като получи добро подаване от Шоу и стреля силно до близката греда, но ударът му бе неточен.

Лийдс нанесе ранен удар. Още в 48-ата минута Люк Ейлинд отправи изключителен изстрел от около 25 метра, след който прати топката в горния ляв ъгъл – 1:1.

Манчестър Юнайтед обаче реагира светкавично. Четири минути след изравнителното попадение домакините отново излязоха напред след контраатака, в края на която Погба отправи перфектен пас зад гърба на Ейлинг, извеждайки Грийнууд, който с много хубав удар в далечния ъгъл направи 2:1.

Последваха фамозни минути за тима на Солскяер. В 54-тата резултатът стана 3:1. Бруно Фернандеш получи от Погба и стреля между няколко противникови играчи. Ейлинг се опита да изчисти от голлинията, но топката вече бе преминала с пълния си обем линията и Пол Тиърни посочи бялата точка – втори гол за Фернандеш и трета асистенция на Погба.

В 60-ата Бруно оформи своя хеттрик, след като получи дълго подаване от Линдельоф. Ейлинг отново не действаше концентрирано, след като покри засадата. С мощен изстрел, останал един на един с Мелие, Фернандеш направи 4:1.

В 68-ата минута падна поредният гол във вратата на Лийдс. Пол Погба регистрира четвъртата си асистенция, след като получи от Грийнууд и върна топката към Фред, който с нисък удар също записа името си сред голмайсторите. Отбраната на гостите на практика не функционираше още след второто попадение на "червените дяволи".

Четвърт час преди края в игра за своя официален дебют се появи Джейдън Санчо. Който замени Даниел Джеймс. Марсиал пък влезе на мястото на Погба.

В последните минути Рафиня пропусна чудесна възможност да направи загубата на Лийдс малко по-почетна.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация