Победен дебют за Петко Христов за Купа Италия

23:35
Победен дебют за Петко Христов за Купа Италия

Българският национал Петко Христов записа дебют за новия си клуб Специя. Това се случи в двубой за Купата на Италия срещу втородивизионния Порденоне, който Специя спечели с 3:1 . Бившият играч на Славия и Фиорентина започна като титуляр на "Стадио Фриули" в Удине, където домакинства Портедоне, и остана на терена до последния съдийски сигнал. Неговият отбор взе комфортен аванс още през първото полувреме, в края на което водеше с 2:0 след голове на Мартин Ерлич (39') и Димитрис Николау (45'). Малко след подновяването на играта Портедоне върна един гол, след като Майкъл Фолоруншо бе точен от дузпа. Още един 11-метров наказателен удар обаче възстанови преднината на Специя. Точен бе Ебрима Коли седем минути преди края.

Двубоят бе официален дебют и за новия треньор на Специя Тиаго Мота, който преди малко повече от месец подписа договор за три години.

След 10 дни Специя гостува на Каляри в първия кръг от новия сезон в Серия "А", като този двубой може да бъде дебют за Петко Христов в италианския елит. В следващия кръг на турнира за Купата на Италия пък Специя ще срещне Лече или Парма.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация