Копенхаген се оказа прекалено силен за Локо Пловдив

23:00
Копенхаген се оказа прекалено силен за Локо Пловдив

Отборът на Локомотив Пловдив отпадна от европейските клубни турнири. “Смърфовете” загубиха с 2:4 реванша в Дания от местния Копенхаген в третия квалификационен кръг на Лигата на Конференциите и така с общ резултат 3:5 напускат надпреварата. Димитър Илиев и Лукас Салинас бяха точни за българите, но това не бе достатъчно за краен успех, тъй като с голове на Кевин Дикс на два пъти, Пеп Биел и Мохамед Дарами домакините продължават напред.

Българския тим започна в състав на вратата Илко Пиргов, пред него в защита Милош Петрович, Артур Крачун, Кристиан Гомис. В халфовата линия действаха Конър Руан, Емил Янчев, Петър Витанов, Бирсент Карагарен и Парвиз Умарбаев. В атака пък бяха Георги Минчев и Димитър Илиев.

Още в първата минута на срещата Мохамед Дарами нахлу по крилото в наказателното поле не българите, но защитата и вратаря Пиргов успяха да се справят. 

В 11-ата минута резултатът вече бе открит. При центриране от ъглов удар Кевин Дикс се извиси над защитата и с глава реализира.

В 20-ата минута домакините удвоиха резултата. Дарами нахлу отново в наказателното поле и намери на празна врата Дикс, който реализира втория си гол в мача.

В 30-ата минута обаче Локомотив намали резултата. След центриране от фаул Крачун стреля с глава, но стражът Камил Грабара изби. Последва обаче добавка на Митко Илиев и след два рикошета топката влетя в мрежата.

Пет минути преди края на първата част датчаните отбелязаха отново. Пеп Биел напредна в полето на Локомотив и с прецизен удар от границата на наказателното поле направи 3:1.

В началото на втората част домакините стигнаха до четвърти гол. Дарами бе изведен на скорост в наказателното поле и без да се бави направи 4:1, пращайки топката покрай Пиргов.

В 71-ата минута удар на Йонас Винд се удари в гредата и тупна на голлинията. Повторенията показаха, че топката не е минала вътрешната част на вратата.

В 86-ата минута Локо стигна до втори гол. Центриране към Илиев, който свали топката към резервата Лукас Салинас, който успя да в прати във вратата на датчаните - 4:2.

До края на мача нови попадения не паднаха и така домакините стигнаха до крайния успех в битката с Локо Пловдив. Пловдивчани се разделят с Европа след достойно представяне, отстраняване на чешкия Словачко и равенство в първия мач с датския гранд.

КОПЕНХАГЕН 4:2 ЛОКОМОТИВ ПЛОВДИВ

1:0 Дикс (11)
2:0 Дикс (20)
2:1 Илиев (30)
3:1 Биел (40)
4:1 Дарами (48)
4:2 Салинас (86)

КОПЕНХАГЕН: 1. Грабара, 2. Дикс, 5. Кохолава, 20. Бойлесен, 34. Кристиансен, 6. Стаге, 33. Фалк, 12. Лерагер, 16. Биел, 11. Дарами, 9. Вилчек

ЛОКОМОТИВ ПЛОВДИВ: 1. Пиргов, 20. Петрович, 25. Крачун, 4. Гомис, 6. Янчев, 34. Витанов, 11. Руан, 9. Карагарен, 39. Умарбаев, 10. Минчев, 14. Илиев

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация