Ромелу Лукаку отново е играч на Челси

21:35
Ромелу Лукаку отново е играч на Челси

Ромелу Лукаку официално се завърна в Челси. Нападателят преминава при лондончани от Интер за 115 милиона евро (97.5 милиона лири), което е клубен рекорд. 28-годишният белгиец подписа 5-годишен договор със “сините”. Според английските медии той ще получава по 15 милиона евро на сезон.

"Един от най-резултатните футболисти в европейския футбол - Лукаку, се върна в клуба, който е подкрепял като малко дете и където има още несвършена работа, след като беше в нашите редици между 2011 и 2014", се казва в съобщението на Челси.

“Щастлив съм и благословен да се завърна в този прекрасен клуб, сподели Лукаку пред официалния сайт на Челси. - Това бе дълго пътуване за мен. Пристигнах тук като дете, което имаше много да учи. Сега се завръщам с много опит и по-зрял. Връзката, която имам с този клуб, означава много за мен. От дете съм привърженик на Челси и да се завърна, за да му помогна да спечели още титли е невероятно усещане.”

Това е най-големият изходящ трансфер за италиански клуб. Той прекара два сезона в Интер, в които вкара 64 гола и направи 16 асистенции, като имаше основна заслуга “нерадзурите” да станат шампиони през миналия сезон.

Лукаку пристигна в Челси за първи път като 17-годишен от Андерлехт през 2011 г. Той обаче не успя да се наложи в тима и бе даден под наем на Уест Бромич, а след това на Евертън, където преминава през 2014 г. Нападателят има записани 15 мача за лондончани, като не е отбелязал нито един гол.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация