Нападател на Ботев: Ще се забавлявам със защитата на ЦСКА

11:44
Нападател на Ботев: Ще се забавлявам със защитата на ЦСКА
Най-нестандартният футболист на "новия" Ботев Пловдив Ален Карлет може би сам ще води атаката на "канарчетата" срещу лидера ЦСКА. Французинът с италиански паспорт говори пред "Меридиан Мач" за срещата срещу "армейците", аклиматизацията на чужденците в страната ни, както и за стриптийз купона в бар "Папараци".

- Ален, предстои много важно домакинство на Ботев срещу ЦСКА. Съперникът ви е едноличен лидер в шампионата. Смяташ ли, че имате сили да се противопоставите успешно?

- Мисля, че можем да се опълчим на ЦСКА. За нас това ще бъде двубой, в който ще играем 90 минути, за да спечелим. Срещата ще бъде колкото трудна за нас, така и за тях.

- Отборът на ЦСКА има доста национали. Мислиш ли, че това може да им изиграе лоша шега, имайки предвид, че физически може да не са на 100 процента готови?

- Важното за нас е как ние ще изиграем мача. Двубоят с ЦСКА ще е хаос. Нека след края му видим какъв ще е резултатът. Но всички в отбора сме спокойни, независимо че ще излезем срещу временния лидер.

- Ти вероятно отново ще действаш на върха на атаката на Ботев, като може да се чувстваш изолиран. Именно бранителите на 31-кратните шампиони повечето са национали. Притеснява ли те този факт?


- За мен ще е доста забавно да се изправя срещу защитата на ЦСКА, независимо че се подвизава и в националния отбор.

- Вече повече от месец си в страната ни. Как виждаш българското първенство? Според теб отборите равностойни ли са, или има изявени няколко фаворита?


- Мачовете в България са сложни, защото всеки отбор се старае да даде максимума. Мисля, че няма изявени фаворити. Независимо че разликата между първия и последния е огромна. Но според мен, ако нашият отбор бъде окомплектован изцяло, ще се представи добре и много тимове ще се съобразяват с нас. Имаме проблеми с играчи, които си чакат жълтите карти, както и контузени футболисти. Но ако всичко бъде сглобено, колкото се може по-бързо, ние ще растем светкавично.

- Дойдохте много чужденци накуп в Ботев. Лично теб кой те доведе тук и как определяш бъдещата си кариера в "жълто-черния" клуб?


- За нас, чужденците, това е едно предизвикателство. Нека хората го разберат. Нека не си мислят, че преди да дойдем тук, сме се събирали по един-два пъти на седмица за тренировки. Всеки от нас, преди да дойде в Ботев, е тренирал редовно. Като смятам, че никой от нас не е изостанал в подготовката. За това кой ме повика - това е mistar (така италианските футболисти наричат старши треньора на Ботев Енрико Пичоне). Така че не мислете, че няма да даваме максимума от възможностите си.

- Смяташ ли, че вие, чуждестранните играчи, сте поне с две класи повече от българските в Ботев, имайки в предвид, че отборът е съставен повече от чужденци, отколкото от родни футболисти?

- Това го определя нашият наставник - кой ще играе и кой не. Старши треньорът решава кой е в най-добро кондиционно състояние и ще изиграе дадена среща. Аз лично мисля, че от българските футболисти има няколко талантливи играчи, на които трябва да помогнем да растат.

- Доста време си се подвизавал в дивизиите в Италия. Ти лично чувал ли си нещо за евентуалния нов президент на Ботев Марко Орнела и познат ли е той във футболните среди на Апенините?


- Да ви кажа честно, не съм чувал нищо за Марко Орнела. Но както България има голяма площ, така Италия е доста по-голяма. Така че е трудно да си запознат с повечето бизнесмени, искащи да се занимават с футбол.


- Следващите четири кръга тимът ви има изключително тежка програма, като приемате ЦСКА и Локомотив Пд и гостувате на Черноморец и Берое. Ти лично запознат ли си със съперниците и най-вече с играта на кръвния ви враг от Пловдив?

- Ние във всеки двубой излизаме за три точки. Разбира се, най-концентрирани ще бъдем срещу Локомотив Пд. Аз и моите чуждестранни съотборници знаем какво е дерби. Дано се получи спектакъл и Ботев да детронира вечния си съперник.

- Предполагам си чувал, че публиката на Ботев е една от най-взискателните. Тя напоследък се върна на трибуните заради вашите добри игри. Мислиш ли, че при негативни резултати в следващите четири кръга, запалянковците ще опразнят стадионите и няма да ви подкрепят?

- Показахме, че когато играем добре, и феновете са доволни. Срещу Славия загубихме, но след края на срещата всички ни аплодирахме. При гостуването ни на Локомотив Сф бяхме като домакини и затова аз смятам, че ако сме изключително концентрирани във всеки двубой, независимо от резултата, привържениците ще са на наша страна.

- Събрахте се доста чужденци. Вече адаптирахте ли се към условията в страната ни и как виждате живота в България?


- Знам, че намеквате за онази вечер в дискотеката. Тогава бе спретнато нещо срещу нас, и то умишлено. Бяхме се договорили по между си да излезем и да се повеселим. Но мисля, че всичко това в бара бе скроено. Даже ни изкараха пияници. Не смятам, че има нещо лошо през пауза в шампионата да излезем заедно с приятели и да се повеселим. Всеки има нужда от забавление.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

BFMV
16.10.2009 23:47

вие като сте тъпи хора и не сте чували за карлет си е ваш проблем.постигнал е много повече от вашите смешни играчи

Phenomenom
16.10.2009 13:18

Ами много си е точно изказването, като не може да вкара гол поне да се посмеят *lol*

botev_fen4o
16.10.2009 13:18

хахах мога ти кажа 4е ален карлет има ма4ове за лацио в серия а *wink* тапи 4орбари

keosev_
15.10.2009 16:18

ахаха къв е пък тоз палячо бе чувал ли е някои за него щял да си играе със защитата на ЦСКА голям смях *party* *lol*

ivo575
15.10.2009 13:04

е да вярно ама тогава резултата ще е 4-0 за цска