Португалия стигна до бараж след разгром над Малта

23:40
Португалия стигна до бараж след разгром над Малта
Португалия удари Малта с 4:0 и ще играе бараж за класиране на Мондиал 2010 година. Иберийците напълно очаквано имаха пълно превъзходство над своя противник през целия двубой и можеха да спечелят и с много по-сериозна разлика.

Нани откри резултата в 13-а минута. Крилото на Манчестър Юнайтед шутира с левия крак от границата на пеналта, след като защитник на гостите не успя да изчисти добре една центрирана топка.

Минута преди почивката Деко подаде на Шимао, който овладя коженото кълбо между двама бранители на Малта и с кинжален удар удвои преднината на домакините.

В 51-а минута Мигел Велосо се възползва от центриране на Нани, правейки резултата класически. Секунди преди края на срещата Единьо, оформи крайното 4:0 за Португалия. Така момчетата на Карлош Кейрош събраха 19 точки и останаха втори в групата си.

Междувременно Швеция тресна Албания с 4:1 като домакин, но въпреки това "Тре крунур" ще гледа Световното по телевизивия, тъй като възпитаниците на Ларс Лагербак събраха 18 точки, с една по малко от Португалия.

В другия мач от групата Дания загуби с 0:1 от Унгария на свой терен. "Динамитът" обаче си бе осигурил директно класиране още преди тази среща, така че едва ли поражението от маджарите ще се приеме като драма в лагера на скандинавците.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация