Какво следва, когато на терена се появи втора топка

18:21
Какво следва, когато на терена се появи втора топка

Дузпата, с която Англия спечели полуфинала на Евро 2020 срещу Дания, продължава да се коментира от футболния свят. От една страна положението предизвиква полемика заради втората топка на терена на "Уембли", в близост до която бе осъществен пробивът преди да дойде 11-метровият наказателен удар. От друга - футболните експерти и фенове спорят за самото решение на нидерландския рефер Дани Маккели, подкрепено от VAR. 

Интересно е какви са насоките, които следват съдиите при игрова ситуация, при която има втора топка на игрището. В случай, че втората топка се е появила на терена посредством дете, което е подавач на топки, или ако топката е хвърлена от публиката, съдията трябва да спре играта и да я поднови със съдийска топка. 

Ако втората топка е хвърлена от резервен футболист или от официално лице от резервната скамейка и се намеси в игра - пряк свободен удар за противниковия отбор. Ако обаче главният съдия прецени, че втората топка не пречи на активните действия на терена, той може да не спре играта.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация