Невероятен Джилардино спаси Италия от резил срещу Кипър за 13 минути

22:58
Невероятен Джилардино спаси Италия от резил срещу Кипър за 13 минути
  Италия осъществи пълен обрат срещу Кипър и губейки с 0:2, момчетата на Марчело Липи стигнаха до победа с 3:2 в среща от световните квалификации.

"Адзурите" вече си бяха осигурили класиране на Мондиал 2010 и подходиха доста разсеяно към този двубой. Първо в 12-а минута Окас с удар от границата на пеналта откри резултата, а в 48-а минута Микаел с мощно воле вкара втори гол за отбора от острова на Афродита.

Световните шампиони се вдигнаха на отчаян щурм, за да избегнат поражението. В 77-а минута Каморанези нахлу по десния фланг и достави топката на Джилардино, който намали на 1:2, а три минути по-късно след асистенция на Фабио Куалярела, Джила отбеляза втори гол и възстанови паритета.

В първата минута от даденото от рефера продължение Антонио Ди Натале центрира на крака на Куалярела, който със силен шут оформи стреля по посока на кипърската врата. Стражът изби топката, която тръгна към голлинията, където бе довкарана от Алберто Джилардино.

В друга среща от група 8 ЕЙРЕ не успя да победи като домакин Черна гора и мачът завърши при нулево реми. "Адзурите" се класират директно, а албионците ще играят на бараж.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

mores
15.10.2009 09:03

Тия от Кипър луди луди *party* *thumb_up*

Lassitar
14.10.2009 23:37

Жабарчетата направо си играха за тотото *wink*