Определиха съдията на Италия - Англия

21:11
Определиха съдията на Италия - Англия

Нидерландецът Бьорн Кайперс ще бъде главен съдия на финала на Европейското първенство между Англия и Италия. Ще му асистират Сандер ван Рьокел и Ервин Зайнстра, а четвърти рефер ще бъде Карлос Дел Геро Гранде от Испания.

Така във втори пореден мач на Англия съдията ще е от Нидерландия. На полуфиналите срещу Дания рефер бе Дани Макелие, който даде спорна дузпа за домакините, която бе реализирана от Хари Кейн и британците спечелиха с 2:1 след продължения.

Кайперс досега свири на три мача от Евро 2020: Белгия - Дания (2:1) и Испания - Словакия (5:0) от груповата фаза и четвъртфинала Дания - Чехия (2:1). Извън работата си като футболен съдия 48-годишният Кайперс е собственик на супермаркет. Той свири мачове в Ередивизи от 2005 г. и е международен съдия от 2009 г. През 2013 г. Той ръководи финала в Лига Европа между Бенфика и Челси, а през 2014 г. бе главен съдия на финала в Шампионската лига между Реал Мадрид и Атлетико Мадрид.

Той вече е свирил на двубой между Италия и Англия. В груповата фаза на Световното първенство през 2014 г. “адзурите” печелят с 2:1. В другите мачове на италианците, които е ръководил, те нямат такъв успех. Те са равенство с Хърватия 1:1 през ноември 2014, домакинска загуба от Франция с 1:3 в контрола през септември 2016 г. и загуба с 0:3 от Испания през септември 2017 г.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация