Саутгейт: Близо сме до трофей, който не сме печелили никога

10:17
Саутгейт: Близо сме до трофей, който не сме печелили никога

Селекционерът на Англия Гарет Саутгейт показа уважение и респект към отбора на Дания преди полуфинала на Евро 2020 между двата отбора в сряда, 7 юли, на “Уембли” в Лондон. 

“Близо сме до трофей, който не сме печелили никога. Дания е печелила европейско първенство и има по-добра статистика от нас. Струва ми се, мнозина в нашата страна забравят за това. Ние дори не сме играли на финал, така че сега пред нашите играчи се открива добра възможност да постигнат още по-значителен успех. Тези външни фактори могат да изиграят някаква роля, но ние трябва да се подготвим добре, за да победим отбор, който умее да сменя бързо тактическата си схема, притежава добри играчи и играе с настроение. 

Разбира се, доволни сме, че ще имаме подкрепата на феновете и ще усетим тяхната енергия. Но съдбата на мача ще се реши на терена и зависи от това как ще се отбраняваме и атакуваме. Разбира се, загубата на Кристиан Ериксен е голям удар върху тях, но те блестящо се справиха с всичко това. Яхнаха емоционалната вълна, връзката им с феовете стана още по-силна и това е коз за тях. Дания има отричен отбор. Играхме с тях през есента и знаем колко труден съперник са. Сега дори са по-силни”, коментира Саутгейт.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация