Украйна разби Андора и отиде на бараж

20:27
Украйна разби Андора и отиде на бараж
Украйна смаза скромния тим на Андора с 6:0 като гост в квалификационна среща от група 6. С тази си победа украинците събраха 21 точки и се класираха на второ място в групата си, като така те ще играят бараж за отиване на Мондиал 2010 година.

Андрий Шевченко откри за гостите в 22-аминута. До почивката бившият нападател на Челси можеше да вкара поне още два, но нямаше шанс пред вратата на андорците.

През второто полувреме украинците за осем минути направиха резултата класически. Първо в 62-а минута халфът Гусев покачи на 2:0, а в 70-а мин Лима си вкара автоголгол.

Десет минути преди края Ракитски за четвърти път матира стража на Андора, а буквално в следващата атака на Украйна резултатът стана и 5:0 с попадение на Селезньов.

Седем минути преди последния съдийски сигнал Ярмоленко оформи крайното 6:0 за Украйна.

Междувременно Хърватия драматично победи като гост Казахстан с 2:1 в мач от същата група, но "шахматистите" останаха трети в класирането и няма да играят на Световното в ЮАР.

Вукоевич изведе балканците напред в 10-а минута, но Кхинизченко изравни в 26-а минута.

Секунди преди края Нико Кранчар донесе победата за тима на Славен Билич, но за жалост на Хърватите този успех се оказа безполезен.

По-късно тази вечер играят Англия и Беларус в протоколен двубой, тъй като албионците вече се класираха за Мондиала.


Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация