Манчини: Ще бъде здрав двубой

21:58
Манчини: Ще бъде здрав двубой

Селекционерът на Италия Роберто Манчини се подготвя за поредна здрава битка на евро 2020, след като във вторник тимът му излиза срещу Испания в единия полуфинален мач. Футболни анализатори и журналисти на Ботуша дават предимство на своя отбор и предричат финал за “скуадра адзура”. “Дано поне веднъж и специалистите да да познаят”, коментира Манчини днес. 

“Ще бъде здрав двубой - продължи треньорът. - Испания е различен от Белгия съперник. Със сигурност ще имаме много трудности. Изпитвахме проблеми срещу Австрия заради агресивността на противника, а и защото това тогава беше първи мач от фазата на елиминациите.” 

“Испанците са изключителни през последните няколко години, като разполагат с много млади и талантливи футболисти, както и с отличен селекционер. Луис Енрике спечели Шампионската лига с Барселона, а и Рома игра добре под негово ръководство. И все пак той се промени като треньор. Испания си заслужи правото да бъде тук”, добави селекционерът.   

"Щом Италия и Испания са стигнали дотук, значи и двата отбора са се представили добре и заслужават да бъдат на полуфинал. Шансовете са 50:50. Със сигурност ще се получи хубав мач. И в двата състава има много талантливи играчи. Когато се подготвяш за поредния важен мач, винаги има нервност. Това се отнася и за мен. Но и точно това прави срещата още по-специална", каза Манчини.

Манчини изрази съжалението си, че тези около 60 000 билета за “Уембли” не са разпределени само между италиански и испански привърженици. На стадиона ще могат да влизат всякакви хора, тъй като талоните бяха пуснати в свободна продажба. 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация