Епичен, луд, луд мач! Хърватите показаха огромно сърце, но Испания триумфира (видео)

21:30
Епичен, луд, луд мач! Хърватите показаха огромно сърце, но Испания триумфира (видео)

Испания победи Хърватия с 5:3 след продължения на стадион "Паркен" в осминафинален мач от Евро 2020. Унай Симон си отбеляза куриозен автогол в 20-ата минута, а в 38-ата Сарабия изравни. Сесар Аспиликуета направи обрата пълен в 57-ата минута, а в 77-ата се разписа и Феран Торес. Оршич намали в 85-та минута, а във втората минута на даденото от рефера продължение на редовното време Пашалич изравни. Последваха продължения. Мората и Оярсабал се разписаха през първото продължение и така сложиха точка на спора.


Испания започна двубоя по-активно, като първият удар в мача дойде в 9-ата минута, когато при центриране от фал Сесар Аспиликуета игра с глава, а топката попадна в ръцете на Доминик Ливакович. В 13-ата Сарабия получи възможност да стреля, но шутът му завърши от външната страна на мрежата. В 16-ата Коке беше изведен сам срещу вратаря, който спаси удара му по земя. 


В 19-ата минута Торес центрира, а ударът с глава на Мората се спря в ръката на Домагой Вида, но съдийски сигнал за дузпа не последва. Само минута по-късно Педри реши с дълъг пас назад да върне топката към Унай Симон, който обаче не успя да я овладее и тя влезе в собствената му мрежа за 1:0. В 23-ата Влашич нахлу в наказателното поле, но изстрелът му се оказа неточен. Малко след това Матео Ковачич стреля отдалече, като прати топката над вратата.

 

В 38-ата минута испанците организираха продължителна атака, при която имаха претенции за дузпа. Такава не последва, а техният щурм доведе до шут на Гая, който беше отразен от Ливакович. Топката отиде при Сарабия, чиято добавка беше успешна за 1:1. До края на първата част Коке и Мората отправиха удари, с които не намериха целта.


"Ла Фурия роха" упражни натиск в минутите след почивката и така стигна до втори гол. Това стана в 57-ата минута, когато Аспиликуета засече с глава центриране на Торес за първия си гол с екипа на Испания. В 66-ата Ребич пробва шут по земя, който беше твърде лесен за Симон. Само минута по-късно на вратаря му се наложи да направи ново спасяване след удар на Йоско Гвардиол.

 

В 72-ата минута Мората прати топката в противниковата мрежа, но при вдигнат флаг за засада. В 77-ата резервата Пау Торес центрира към непокрития Феран Торес, който преодоля Гвардиол и прокара топката между краката на Ливакович за 3:1 в полза на своя тим.  


Пет минути преди края Оршич намали, а драмата стана пълна, когато Пашалич изравни в 92-та минута и вкара мача в продължения. 


В 92-ата минута Оршич стреля от дистанция, но го направи неточно. В 96-ата резервата Андрей Крамарич отправи опасен удар, който обаче беше отразен от Симон. В 100-ата Гвардиол увисна при центриране на Олмо, което даде възможност на Мората да се разпише с мощно воле.


В 103-ата минута още едно центриране на Олмо донесе нов гол за испанците. Този път от асистенцията се възползва резервата Микел Оярсабал, който се погрижи неговият отбор да отбележи пет гола във втори пореден мач. В 106-ата шут по земя на Анте Будимир мина на сантиметри от далечната греда.

 

ХЪРВАТИЯ - ИСПАНИЯ 3:5


1:0 Симон (20 - автогол)

1:1 Сарабия (38)

1:2 Аспиликуета (57)

1:3 Ф. Торес (77)

2:3 Оршич (85)

3:3 Пашалич (93)

3:4 Мората (100)

3:5 Оярсабал (103)


Хърватия: Ливакович, Гвардиол, Чалета-Цар, Вида, Юранович, Ковачич, Брозович, Модрич, Ребич, Петкович, Влашич


Испания: Симон, Аспиликуета, Гарсия, Лапорт, Гая, Бускетс, Педри, Коке, Сарабия, Мората, Ф. Торес

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация