Петкович: Срещу съперник като Франция е нужно да хвърлиш всичко, но понякога и това не стига

08:45
Петкович: Срещу съперник като Франция е нужно да хвърлиш всичко, но понякога и това не стига

Поредицата контузии в лагера на Франция могат да принудят Дидие Дешан да смени схемата на отбора, но швейцарският селекционер Владимир Петкович изобщо не се интересува от проблемите на световните шампиони. Той смята, че "петлите" разполагат с достатъчно добри футболисти в разширения състав. Франция няма здрави бекове за осминафиналите след контузиите на Люка Ернандес и Люка Дин в мача с Португалия, заради което Дешан може да преквалифицира халфа Адриан Рабио. 

"Контузиите на Франция изобщо не ни интересуват. Това са проблеми на Дидие Дешан, а той има много богат избор в състава си. Ние си имаме нашите си проблеми и се подготвяме, за да изнесем добър мач", каза Петкович преди срещата. Швейцария отпадна на осминафиналите на последните си три големи турнира, включително със загуба с 4:5 с дузпи срещу Полша на Евро 2016. Петкович е начело на отбора от 2014 насам и е отговорен за две от тези загуби, като другата е на световното първенство през 2018. 

"Ще опитаме да елиминираме Франция, защото това е единственият начин да останем на турнира. Заслужавахме да елиминираме Полша през 2016, но нямахме късмет при дузпите. Взехме си поука от този мач, както и от загубата срещу Швеция през 2018. Знаем, че не бива да губим дух и че трябва да вярваме в силите ни. Срещу съперник като Франция е нужно да хвърлиш всичко, но понякога и това не стига. Истината е, че ще трябва да се надскочим", продължи той. Швейцария едва се промъкна до осминафиналите като трети отбор с четири точки, но капитанът Гранит Джака вярва в победата над световните шампиони. 

"Може би не започнахме добре, но пък се класирахме. Нужни са ни силни 120 минути, пък ще видим дали това ще бъде достатъчно. Искаме да продължим напред и смятам, че шансовете са 55 на 45 процента в полза на Франция. Не ни се отпада пак на осминафинал. Готови сме за сензация", каза той.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация