Чехия сътвори огромна изненада, Нидерландия е аут от Евро 2020 (видео)

20:49
Чехия сътвори огромна изненада, Нидерландия е аут от Евро 2020 (видео)

Чехия победи Нидерландия с 2:0 на стадион "Пушкаш арена" в осминафинален мач от Евро 2020. Де Лихт получи червен картон в 55-та минута. В 68-та минута Холеш откри резултата, а в 80-та Патрик Шик реализира второ попадение за чехите. 

 

Първата възможност за гол дойде в 8-ата минута, когато след късо изпълнение на корнер топката бе центрирана опасно в наказателното поле към Матайс де Лихт, вратарят се размина, кълбото се оказа високо за бранителя и той само я върна, а ударът впоследствие бе неточен. В 13-ата минута Маален бе изведен отлично с дълъг пас от задни позиции и отново вратаря на чехите Томас Вацлик се размина при опита си да излезе и пресече подаването, което за миг създаде суматоха, но бранител изчисти. 


Само минута след това Патрик Шик се оказа очи в очи срещу Матайс де Лихт, бранителят успя да се обърне, но игра с топката с ръка и след преглед с ВАР бе изгонен. Така Франк де Бур бе поставен в изключително сложна ситуация, след като неговият тим остана с човек по-малко.

 

В 65-ата минута центриране свари неподготвена защитата на нидерландсите, но намери напълно непокрития Кадарабек, който обаче стреля технично и Дензън Дъмфрис изчисти. Три минути по-късно центриране от корнер намери в наказателното поле Калаш, той подаде в обратната посока към Томаш Холеш и девятката на чехите се разписа за 1:0.


Играчите на Ярослав Шилхави решиха всичко в 79-ата минута, когато Томаш Холеш пое топката в наказателното поле, напредна отлично, влезе в наказателното поле и пусна къс пас към Патрик Шик , който преодоля Стекелембург за втори път.


До края резултатът остана непроменен и така Чехия ще се изправи срещу Дания на четвъртфиналите. 

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация