Англия спечели групата си след три точки и суха мрежа срещу Чехия (видео)

23:49
Англия спечели групата си след три точки и суха мрежа срещу Чехия (видео)

Англия победи Чехия с 1:0 на стадион "Уембли" в среща от група "D" на Евро 2020. Рахийм Стърлинг откри резултата в 12-ата минута.  Победителят от групата ще срещне в следващата фаза втория от група "F", в която са отборите на Франция, Германия, Португалия и Унгария. Завършилият на второ място в група "D" пък ще има за съперник на 1/8-финалите втория от група "Е", в която са Швеция, Словакия, Испания и Полша.


Както и в предишните си два мача, англичаните започнаха много енергично първите минути. Още във втората "трите лъва" можеха да открият резултата. Шоу изведе Стърлинг с чудесен пас от дълбочина. Крилото на Манчестър Сити напредна на скорост. Вацлик излезе напред и Стърлинг го прехвърли, но топката срещна дясната греда.


Добрият старт на англичаните даде резултат в 12-ата минута. Сака изостри нападението на домакините с хубав пас наляво към Грийлиш, който центрира много добре към далечната греда. Там Стърлинг подложи глава, давайки аванс на селекцията на Саутгейт.


В 26-ата минута Хари Кейн, който започна много активно след критиките за представянето си на Евро 2020 до момента, имаше страхотна възможност да удвои. Голмайсторът на Тотнъм получи много прецизен пас от Магуайър, финтира бранител на гостите и стреля добре, но Вацлик се разтегна и изби с една ръка. 


Две минути след това и Чехия стигна до първата си чиста възможност. Този път обаче Пикфорд се намеси блестящо, избивайки удар на Холеш от границата на наказателното поле.


Двубоят продължи да бъде много динамичен. В 35-ата минута Боржил центрира добре отляво към Янкто. Шоу блокира, но след това топката стигна до Сучек, който стреля встрани от целта. Англия отговори с поредна добра бърза атака, завършила с удар по земя на Шоу в близкия ъгъл. Вацлик обаче бе на мястото си и изби в корнер.

 

На почивката в игра за Англия се появи капитанът на Ливърпул Джордан Хендерсън, който замени Деклан Райс. Шилхави пък пусна Шевчик на мястото на Янкто.


В първите 20-ина минути на второто полувреме бе доста по-скучно, отколкото през първата част. Двата отбора водеха равностойна битка, но без да стигат до никакви положения. В 67-ата минута Саутгейт даде почивка на Стърлинг и включи на мястото му Рашфорд. Джуд Белингам пък замени изигралия силен мач Джак Грийлиш.


Минута след това Магуайър претендира за дузпа, след като бе поизбутан от Боржил при центриране на Сака, но наказателен удар правилно не бе отсъден.


В 84-тата минута най-сетне в игра се появи и Джейдън Санчо. 

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация