Дружина Полска демонстрира характер и спря Испания (видео)

23:53
Дружина Полска демонстрира характер и спря Испания (видео)

Испания и Полша завършиха наравно 1:1 в Севиля в среща от група Е на Евро 2020.  Алваро Мората откри резултата в 26-ата минута, а в 54-ата Роберто Левандовски изравни.


В 6-ата минута Матеуш Клих отправи снаряд, който мина малко над вратата. В 10-ата Олмо стреля по земя, с което не затрудни Войчех Шчесни. В 13-ата Пау Торес отправи удар отдалече, но топката излезе в аут. Последваха редица атаки на домакините, които не доведоха до положения пред противниковата врата.

 

В 26-ата минута обаче Морено пусна пас към стоящия в близост до вратата Мората, който отклони топката в съперниковата мрежа за 1:0. Страничният рефер вдигна флага за засада, но ВАР го опроверга и така голът беше признат. В 34-ата Морено изпълни фал от добра позиция, но прати топката покрай вратата. Минута по-късно Левандовски центрира към Свидерски, който от няколко метра не успя да намери целта. 


В 43-ата именно Свидерски разтресе страничната греда с топовен изстрел от дистанция. Левандовски направи добавка, но Унай Симон изби топката в тялото на свой защитник и тя излезе в корнер. В 45-ата капитанът Жорди Алба намери Морено на чудесна позиция, но ударът на нападателя мина от външната страна на мрежата.


"Дружина полска" изравни с първото си положение през втората част. В 54-ата минута Свидерски центрира, а Левандовски се извиси и вкара първото си попадение в турнира за 1:1.


Още при ответната си атака Испания си спечели правото да изпълни дузпа. Якуб Модер настъпи Морено в наказателното поле и след като изгледа ситуацията с ВАР, главният съдия Даниеле Орсато посочи бялата точка. Оттам обаче Морено нацели страничната греда, а Мората прати своята добавка в аут. Така за пети път футболист пропуска дузпа на Евро 2020.


В 65-ата минута Мората отправи шут, който беше избит от Шчесни в корнер. В 69-ата вратарят увисна при центриране от корнер, но Аймерик Лапорт игра с ръка и играта беше спряна. В 73-ата резервата Феран Торес стреля с глава аут, но и без това беше в засада. Последваха критични минути за гостите. В 79-ата Феран Торес не успя да се възползва от колебание на Бартош Берешински, а секунди по-късно Мората се размина с удар във вратарското поле. Все пак последва далечен шут на Родриго, който беше уловен от Шчесни.  В 84-ата стражът блокира изстрел на Мората, а веднага след това Феран Торес се отчете с пропуск.

 

ИСПАНИЯ - ПОЛША 1:1


1:0 Мората (26')

1:1 Левандовски (54')


Испания: Симон, М. Йоренте, Лапорт, П. Торес, Алба, Коке, Родри, Педри, Морено, Мората, Олмо


Полша: Шчесни, Берешински, Глик, Беднарек, Йозвиак, Клих, Модер, Жиелински, Пукач, Свидерски, Левандовски

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация