Италия с нов футболен рецител, класика за адзурите срещу Швейцария (видео)

23:48
Италия с нов футболен рецител, класика за адзурите срещу Швейцария (видео)

Италия победи Швейцария с 3:0 на стадион "Олимпико" в Рим в среща от група А на Евро 2020. Гол на Джорджо Киелини в 19-ата минута беше отменен след намесата на ВАР заради игра с ръка. Седем минути по-късно обаче Мануел Локатели откри. В 52-ата минута отново Локатели се разписа с далечен удар за 2:0. Чиро Имобиле оформи крайния резултат в 89-та минута.


Домакините взеха инициативата от първата минута и се настаниха в полето на швейцарците. В 11-ата минута се стигна до първата опасност, но ударът на Берарди мина над вратата. 


Последваха пет равностойни във владеенето на топката минути, след което италианците отново се развихриха. Така се стигна до 18-ата минута, когато след статично положение Киелини спечели топката и я прати в мрежата зад Зомер. Попадението обаче не беше признато, тъй като ВАР видя, че защитникът е действал с ръка при борбата за топката. Малко по-късно Киелини получи контузия и напусна терена, а на мястото му влезе Франческо Ачерби. Отмененият гол не повлия на “скуадрата” и в 26-ата минута Италия все пак взе аванс в мача. 

 

Доменико Берарди напредна по крилото, подаде топката на свободното място, където тя беше връхлетяна от Мануел Локатели и резултатът беше открит - 1:0. Гостите още не се бяха опомнили, когато едва не се стигна до втори гол. В крайна сметка резултатът се запази и Италия се оттегли с гол аванс на почивката.


Вторият гол във вратата на Швейцария не закъсня, а негов автор стана отново Мануел Локатели. В 52-ата минута с далечен удар той свари стража Зомер неподготвен и удвои. Според статистиката Локатели е най-младият голмайстор на Евро 2020 до този момент. Той е на 23 години и 159 дни към момента на провеждането на двубоя с Швейцария.


При такъв резултат Швейцария вече съвсем нямаше какво да губи и “кръстоносците” тръгнаха по-смело напред. В 61-ата Шакири стреля, но над вратата. В 64-ата Джанлуиджи Донарума се намеси добре след удар от малък ъгъл на Цубер.


Минута преди края Чиро Имобиле направи резултата класически с нисък удар в долния ляв ъгъл. Асистенцията бе на Толой. Така бе оформен и крайният резултат.

 

Италия - Швейцария 3:0


1:0 - Локатели (26) 


2:0 - Локатели (52)


3:0 Имобиле (89)


Италия: Донарума, Ди Лоренцо, Бонучи, Киелини, Спинацола, Барела, Жоржиньо, Локатели, Берарди, Имобиле, Инсиние.  


Швейцария: Зомер, Аканджи, Шар, Елведи, Родригес, Джака, Фройлер, Мбабу, Шакири, Сеферович, Емболо.

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация