Лекарят на Лудогорец е бил сред първите, притекли се на помощ на Ериксен

19:25
Лекарят на Лудогорец е бил сред първите, притекли се на помощ на Ериксен

Българин беше сред главните действащи лица при шокиращия инцидент на Евро 2020 с Кристиан Ериксен. Датският национал падна на терена безжизнен в края на първото полувреме и лекарите се бориха повече от 10 минути, за да го върнат към живота. Те сториха това успешно, а халфът бе транспортиран в болница и днес вече е в добро състояние.

Сред главните действащи лица по време на спасяването на Ериксен на терена бе доктор Валентин Великов, който се грижи за здравето на всички футболисти в Лудогорец. Специалистът се завърна в българския шампион през 2018 година, а в един период бе лекар на Левски. В разпространените снимки от инцидента с Ериксен се вижда Великов, който е племенник на светилото д-р Мишо Илиев. Българският специалист често е канен като медицинско лице от УЕФА за важни мачове от турнирите. Информацията потвърди и доскорошният капитан на "орлите" Светослав Дяков в социалните мрежи.

Вчера видяхме най-ужасяващото нещо във футбола, а веднага след това станахме свидетели на най-красивите неща в живота! 
"Семейството" Дания с жив щит пази своя другар от шокиращи снимки и камери, успокояващите съпругата на Кристиан титани, невероятната реакция на всички замесени в мача( съдия, съотборници, съперници, фенове), сълзите и молитвите на милиони хора дадоха сили на боеца Ериксен да не се предава и да се върне към живота!
Урок по човечност, уважение и съпричастност! Нека помним лекцията, която ни бе изнесена!
  Но истинските герои са хората от най-великата според мен професия - докторите!
Със своя професионализъм и спокойствие те върнаха човека от оня свят, те обърнаха сълзите от болка в радост! И съм горд, че и един българин беше там - големият Доктор Валентин Великов!!

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация