Силно начало за Англия на ЕВРО 2020, Хърватия преклони глава пред албионците (видео)

17:48
Силно начало за Англия на ЕВРО 2020, Хърватия преклони глава пред албионците (видео)

Англия победи Хърватия с 1:0 на старта на битката в група D на Евро 2020. Рахийм Стърлинг откри резултата на "Уембли" в 57-ата минута.

Още в шестата минута домакините организираха много скоростна атака, при която само късметът им обърна гръб. Стърлинг изнесе много бързо топката през центъра, след което намери Фодън отдясно. Талантът на Манчестър Сити стреля добре към далечния ъгъл, но топката срещна гредата. Малко след това и стражът на гостите трябваше да се намесва, след като Калвин Филипс стреля от въздуха от границата на наказателното поле. Топката тупа в земята и стана трудна, но Ливакович се справи.

Хърватите изпитваха сериозни затруднения в тези минути да изнесат играта в половината на ентусиазираните англичани.

"Ватрените" поуспокоиха играта след 22-рата минута и дори в 27-ата стигнаха до добър шанс. Центриране на Върсалко отдясно бе пропусната от Ребич и така топката стигна до Перишич, който обаче стреля много неточно от около 18 метра.

Две минути преди почивката Англия получи възможност да изпълни пряк свободен удар точно пред границата на наказателното поле, след като Сърлинг отново се откъсна на скорост и Чалета-Цар си помогна с ръка. Трипъър обаче стреля право в стената.

Хърватия започна малко по-добре второто полувреме и в първите десетина минути имаше игрово предимство, но без да стига до голови положения. Вместо това англичаните вдигнаха рязко темпото в 57-ата минута. Голямата заслуга бе на Филипс, който получи от Уокър, напредна, огледа се и изведе Стърлинг зад отбраната на хърватите. Върсалко се опита да блокира, но не достигна до топката. Стърлинг стреля и въпреки че Ливакович докосната кълбото, то влезе във вратата му.

Само четири минути след това домакините имаха шанс да удвоят преднината си. Маунт центрира много добре отляво, а Кейн се засили да засече на далечната греда, но Чалета-Цар блокира в последния момент. Голмайсторът на Тотнъм се удари лошо в гредата и получи лекарска помощ, но след това се завърна на терена.

В 65-ата минута най-сетне и хърватите стигнаха до възможност. Удар на Ковачич от далечна дистанция бе блокиран, след което Ребич получи шанс да стреля, но прати топката встрани от целта.

В следващите минути Маунт и Стърлинг пропуснаха по още една добра възможност за Англия, след като стреляха над вратата.

До края Трите лъва не срещнаха трудности да опазят резултата и се поздравиха с трите точки след последния съдийски сигнал.

АНГЛИЯ - ХЪРВАТИЯ 1:0

1:0 - Стърлинг (57')
 
Англия: Пикфорд, Уокър, Стоунс, Мингс, Трипиър, Райс, Флипс, Стърлинг, Маунт, Фодън, Кейн

Хърватия: Ливакович, Върсалко, Вида, Чалета-Цар, Гвардиол, Брозович, Крамарич, Модрич, Ковачич, Перишич, Ребич

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация