След близо 20 години Венеция отново ще е част от италианския елит

11:58
След близо 20 години Венеция отново ще е част от италианския елит

Венеция се завърна в елита на италианския футбол след пауза от 19 години. В реванша от финалния плейоф за влизане в Серия "А" тимът на Паоло Дзанети завърши 1:1 с Читадела и с общ резултат 2:1 заслужи промоция сред най-добрите. 

Домакините играха с човек по-малко в продължение на цял час заради изгонването на Паскуале Мацоки. Защитникът получи два жълти картона в рамките на около 30 секунди и сериозно усложни задачата на съотборниците си. 

Мацоки видя червения цвят в 36-ата минута, а по това време Читадела вече водеше след попадение на Федерико Проя. Халфът на гостите се възползва от центриране на Мануел Йори в 25-ата минута и заличи изоставането на тима си. 

По регламент, ако мачът беше завършил при този резултат, нямаше да има продъжения и евентуално дузпи, а предимството щеше да е на страната на Венеция заради по-предното класиране в редовния сезон. 

Домакините се защитаваха стабилно през второто полувреме и не допуснаха почти никакви положения пред вратата си. Нещо повече - в последните секунди Рикардо Бокалон завърши с гол бърза контра на Венеция и сложи край на интригата. 

Венеция ще играе в Серия "А" за пръв път от сезон 2001/02. Оттогава клубът фалира три пъти, но сега отново ще мери сили с грандовете. Другите новаци в елита са Емполи и Салернитана, които завършиха на първите две места в Серия "Б".

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация