Виляреал спечели Лига Европа! Юнайтед на колене след дузпи! (видео)

00:59
Виляреал спечели Лига Европа! Юнайтед на колене след дузпи! (видео)

Виляреал спечели Лига Европа, след като победи Манчестър Юнайтед на стадиона в Гданск. След 120 минути футбол резултатът остана равен 1:1. Всичко се реши при лотарията на дузпите, където жълтата подводница спечели с 11:10. Единствено Давид де Хеа пропусна дузпа тази вечер и това се оказа решаващо за съдбата на трофея. 

 


Двубоят започна много динамично. Английският тим владееше малко повече топката, но извън този компонент сблъсъкът бе много равностоен. В седмата минута Мактоминей стреля от 20-ина метра, но топката премина встрани. В 20-ата Шоу центрира от малък ъгъл, но никой от неговите съотборници не успя да засече. 


Виляреал изпълни три корнера, които създаваха напрежение пред вратата на Де Хеа. В 23-тата минута Бака центрира много технично с т.нар. "рабона", след което Пау Торес засече с глава, но не успя да натисне топката и тя премина над вратата. 


В 29-ата минута Манчестър Юнайтед се провали при защитата при поредното статично положение. Парехо центрира добре от фал, който бе на повече от 35 метра от вратата на Де Хеа. Отбраната на "червените дяволи" пропусна Морено, който изскочи навреме между Линдельоф и Байи, без да бъде в положение на засада. Шведът се опита да му попречи, като дори го задържа за фланелката, но това не беше проблем за Морено, който от десетина метра откри резултата.

 

Юнайтед опита да наложи натиск, но това не водеше до опасности за Руи. Виляреал пък удобно започна да изчаква шансовете си на контраатака. В добавеното време на първата част Грийнууд проби добре отдясно и центрира към Кавани, но в последния момент Албиол успя да пресече с тяло, след което Руи улови.


В началото на второто полувреме Виляреал пропусна добра възможност да удвои аванса си. Поредното центриране от фал стигна до Педраса на далечната греда. Той върна от въздуха топката в средата на наказателното поле. Там Байи направи комичен опит да изчисти и топката стигна до Бака, но все пак имаше доста играчи на гостите и колумбиецът не успя да нанесе удар.


След това положение обаче Манчестър Юнайтед натисна здраво и бързо стигна до изравнителен гол. В 55-ата минута отбраната на Виляреал не се справи добре с изчистването след корнер, изпълнен от Шоу. Топката стигна до Рашфорд, който стреля от границата на наказателното поле. Кълбото рикошира в купа от защитници и щастливо се озова на пътя на Кавани. Уругваецът не сгреши от седем метра за 1:1. Голът мина проверката на ВАР за евентуална засада, но такава нямаше.

 

В 65-ата минута играчите на Юнайтед искаха дузпа, след като след центриране на Фернандеш топката се отклони от ръката на Фойт. Ръката обаче бе в естествена позиция, така че дузпа нямаше.


В 72-рата "червените дяволи" бяха близо до втори гол. Шоу центрира към Кавани, който засее с глава от 7-8 метра, но Торес блокира също с глава.


Пет минути преди края Фойт влезе с бутоните в крака на Шоу, за което получи жълт картон, макар че можеше да бъде и изгонен. В крайна сметка Виляреал устоя на натиска на "червените дяволи" и мачът влезе в продължения.


Виляреал бе по-добрият отбор през първото продължение, но Морено и Алкасер стреляха доста неточно в двете най-добри атаки на "жълтата подводница". Давид Де Хеа пък боксира остро центриране на Перехо от фал.


В 115-ата минута играчите на Виляреал поискаха дузпа, след като удар на Морено срещна ръката на Фред, след като преди това рикошира в земята. След като мина проверката на ВАР, ситуацията остана без последствия. Положението обаче бе спорно.
 

Виляреал: Руи, Фойт, Албиол. П. Торес, Педраса, Парехо, Капу, Тригерос, Морено, Бака, Пино


Манчестър Юнайтед:  Де Хеа, Уан-Бисака, Байи, Линдельоф, Шоу; Матктоминей, Погба; Грийнууд, Фернандеш, Рашфорд; Кавани

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация