Славният отбор на Марек се завърна в професионалния футбол

22:03
Славният отбор на Марек се завърна в професионалния футбол

Отборът на Марек се завърна във Втора лига! Дупничани надвиха с 2:1 над Гранит (Владая) във визитата си от предпоследния 33-ия кръг в Югозападната Трета лига, но след грешните стъпки на преките им конкуренти Беласица (Петрич) и Вихрен (Сандански) са недостижими на върха със 79 точки. Победата във Владая дойде със спорен гол в 80-ата минута на Александър Близнаков, който стреля от фаул, а домакините имаха претенции, че страхотният в този сблъсък Мартин Минев е избил топката преди тя да мине голлинията. Страничният съдия Димитър Русев обаче даде знак, че има гол, който бе зачетен от рефера Димитър Буров. 

Преди това Симеон Димитров даде аванс на Марек още в 8-ата минута, а Люцкан Люцканов изравни в 58-ата минута. Малко след това резервата Вълчо Георгиев след сблъсък с Димитров легна на земята с разбита глава и срещата бе прекъсната за няколко минути. Играчът на домакините няколко минути по-късно бе изнесен и закаран с линейка към най-близката болница. 

Буквално в последните минути Тони Стоичков от Марек бе изгонен за втори жълт картон, а след него и Боян Ефтимов видя червения цвят на картона.

Накрая, най-важното за всички, които обичат футбола в Дупница е, че клубът след повече от шест години лутане сред аматьорите се завръща сред професионалистите!

Момчетата на Цветан Видински имаха нужда от трите точки, за да са сигурни за първото място в групата преди последните 90 минути от сезона. Милен Иванов отправи първия удар, но Минев без проблем спаси и започна поредицата си от страхотни спасявания в арката на цялата среща. 

Още в 8-ата минута Марек излезе напред в резултата с гол на Симеон Димитров, който бе най-съобразителен след удар в гредата на Димитър Панталеев. Капитанът на домакините Минев направи всичко възможно, за да остави своя тим в мача. До почивката тотално доминиращият състав на Марек бе спрян на 4-5 пъти от вратаря на “жълто-черните”. 

На почивката Гранит направи промени и това даде резултат. Нападателят Люцкан Люцканов изравни в 58-ата минута, след като изпревари двама бранители и прати топката зад Пламен Младенов. Това накара моментално играчите на Марек да се втурнат в атака. 

Първо обаче в 60-ата минута резервата на Гранит Вълчо Георгиев след сблъсък с Димитров легна на земята с разбита глава и срещата бе прекъсната за няколко минути. Играчът на домакините няколко минути по-късно бе изнесен с линейка към най-близката болница, но за радост се оказа, че ще бъде шит, но се е разминал с по-сериозна травма. 

В 67-ата минута Минев отново спаси след удар на Димитров, вратарят продължи да блести и в 76-ата минута и в 78-ата минута, когато избиваше ударите на играчите в червено. 

В 80-ата минута той отново изби топката след удар от фаул на Близнаков, но страничният рефер Русев даде знак, че има гол. Това не се хареса на домакините, които тръгнаха да търсят саморазправа с него, но именно Минев отиде и разтърва своите колеги, за да може мачът да се до играе. 

Марек вече се опитваше да запази своята преднина, а в 89-ата минута Тони Стоичков бе изгонен за втори жълт картон. Минута по-късно обаче и Боян Ефтимов бе пратен под душовете за втори жълт картон. Така двата тима завършиха срещата, която се игра до 98-ата минута, с намален състав. 

Малко след края на двубоя отборите се прибраха в съблекалнята си, но там пристигнаха щастливата новина за дупничани, че Бела завършил 0:0 в гостуването си на Рилски спортист, както и това, че Вихрен е завършил 1:1 с Балкан (Ботевград). Това означаваше, че с актив от 79 точки Марек е недостижим на върха, след като изкачилият се на второ място Кюстендил (76 точки) е с по-лоши показатели от новия член на Втора лига.

Моментално всички играчи и представители на клуба се върнаха на терена и започнаха да празнуват със своите фенове, които бяха на трибуните и се радваха на големия успех.

Другата седмица в последния кръг Марек ще получи купата и златните медали на "Бончук" срещу Вихрен.

Марек има 24 победи, седем равенства и само две загуби от 33 мача, с голова разлика 82:24.

ГРАНИТ - МАРЕК 1:2

0:1 Димитров (8)
1:1 Люцканов (58)
1:2 Близнаков (80)

 
ГРАНИТ: Мартин Минев, Георги Пунев, Владислав Хайдърски, Кристиян Фурнаджиев, Юлиян Николов, Георги Василев, Стефан Аличков, Димитър Маймунков, Боян Ефтимов, Мариан Хаджиев, Люцкан Люцканов 

МАРЕК: Пламен Младенов, Иван Калайджийски, Антонио Арсов, Тони Стоичков, Христо Каймакански, Джордж Николов, Симеон Димитров, Александър Близнаков, Васил Калоянов, Милен Иванов, Димитър Панталеев 

СЪДИЯ: Димитър Буров

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация