Солскяер: Не е хубаво, когато фенове и клуб не са обединени

18:14
Солскяер: Не е хубаво, когато фенове и клуб не са обединени

Натовареният график на Манчестър Юнайтед продължава с домакинство на Фулъм утре вечер от 20:00 българско време, а мениджърът на тима Оле Гунар Солскяер е доволен, че най-после над 10 хиляди фенове ще могат да бъдат приветствани на “Олд Трафорд”, което ще се случи за пръв път от март миналата година. 

“Червените дяволи” загубиха последните си две домакинства съответно на Лестър и Ливърпул, а второто бе съпроводено с поредни протести на привържениците, които все още са в обтегнати отношения със собствениците на клуба. Въпреки това Солскяер е настроен позитивно към тяхното завръщане и се надява скоро страстите да бъдат потушени и клуб и фенове отново да са обединени.

“Чакахме този моменти от много време. Разбира се, не е хубаво, когато фенове и клуб не са обединени, както се случи в последните няколко домакински мача и особено този с Ливърпул. Въпреки това се надяваме на позитивна атмосфера във вторник, а също така да покажем добър футбол, защото именно това е моята работа - да подготвя отбора да играе добре и да се наслаждава на това. Важно е отново да започнем да изпитваме удоволствието от мачовете заедно, защото отношенията между фенове и клуб се отразяват и на показаното на терена. Играчите също са хора и реагират на наличието на фенове добре. Надяваме се да им дадем повод да празнуват и това е нещото, върху което се фокусираме,” заяви Солскяер.

След това норвежецът заяви, че иска в следващите две срещи до края на сезона неговия тим да постигне добри резултата, които да гарантират добро настроение и увереност в тима преди финала в Лига Европа, който е следващата сряда 26 май в Гданск срещу Виляреал.

“Независимо от играчите, които ще стартират, те трябва да дадат всичко от себе си. Ако не си пределно мотивиран, ако имаш нещо друго на ум, не влизаш в правилно в единоборствата и не тичаш достатъчно, то тогава има голяма вероятност да не се справиш по най-добрия начин. Ние искаме да изградим увереност. Загубихме последните си две срещи на “Олд Трафорд”, а не искаме да излезем на финала с ниско самочувствие и липса на увереност, така че ще се възползваме от тези мачове,” обясни норвежецът.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация