Барса е аут от битката за титлата, Селта повали каталунците на "Камп Ноу" (видео)

21:32
Барса е аут от битката за титлата, Селта повали каталунците на "Камп Ноу" (видео)

Барселона вече няма шанс за шампионски трофей в Ла Лига, след като записа домакинско поражение с 1:2 от Селта и кръг преди края се отдалечи на 7 точки от челото. След седмица Атлетико Мадрид и Реал Мадрид ще определят първенеца, тъй като днес постигнаха успехи, с което “рохибланкос” запазват върха с 2 точки преднина пред съгражданите си. Каталунците пък вече рискуват да загубят и третото място, защото четвъртият Севиля е на 2 пункта зад тях.


Очаквано домакините стартираха силно и набързо пропуснаха две добри положения. В 9-ата удар на Лионел Меси беше блокиран от съперников футболист, а секунди по-късно вратарят на Селта Иван Вийяр спря с тяло шут на Антоан Гризман. В 15-ата и Усман Дембеле излезе на позиция, но шутира слабо. Барса доминираше и след още две минути Меси отправи нов удар към вратата на съперника, но в аут. До 20-ата минута домакините вече бяха стреляли пет пъти към вратата на Селта.


Натискът даде резултат в 28-ата минута, когато, донякъде изненадващо, Меси вкара с глава. Серхио Бускетс го изведе с дълго подаване и нападателят технично насочи топката в мрежата. С това попадение Лео се превърна в единствения играч в историята на футбола, който е вкарвал поне веднъж в 300 различни мача в едно и също от топ 5 първенствата на Европа.


Аржентинецът пропусна да удвои само четири минути по-късно, когато се оказа сам срещу вратаря, но сбърка при овладяването на топката и тя му избяга. Вместо това гостите стигнаха до попадение, което дойде нелогично на фона на случващото се. В 38-ата минута, при първия удар на тима към вратата, Санти Мина вкара за 1:1 с изстрел покрай Жерард Пике. 


На почивката Куман смени Педри с Рики Пуч, който се включи много добре. Барса обаче не стартира толкова убедително тази част, тъй като галисийци действаха по-агресивно. Дойде 61-вата минута, когато "блаугранас" пропуснаха изключителна възможност. Пике спечели висока топка в наказателното поле, подавайки към Араухо, който от около 1 метър не уцели вратата.
 

Дембеле вече все по-често опитваше индивидуални пробиви и поредният такъв в 66-ата минута му се получи, но после той не успя да подаде на свой съиграч пред вратата на Селта. Малко след това обаче французинът беше заменен. И тъй като "лос кулес" вече все по-често се опитваха да атакуват, се стигна до възможност и за съперника заради оголения тил. В 70-ата обаче Тер Стеген спаси коварен удар. 


Чак в 78-ата минута Меси напомни за себе си, вклинявайки се зад отбраната в светлосиньо, но прострелният му пас по земя успоредно на голлинията не беше засечен от никого. Две минути по-късно и Алба се оказа в сходна ситуация, която също не завърши с гол. И точно в този период на подем домакините останаха с човек по-малко. В 83-ата минута от игра за втори жълт картон беше отстранен Лангле.


Последваха два 100-процентови шанса и пред двамата вратари, пропуснати и двата. Това се случи в рамките на няколко секунди в 87-ата минута, като първо Тер Стеген спаси удар на, а след това Мартин Брейтуейт не уцели рамката от няколко метра. Така дойде 89-ата, когато Мина реализира още веднъж за Селта, довкарвайки след удар на свой съотборник в гредата. 

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация