Извънредно: Изхвърлят Ювентус от Серия А

17:54
Извънредно: Изхвърлят Ювентус от Серия А

Ювентус ще бъде изхърлен от Серия А, ако клубът не се оттегли от участие в Европейската Суперлига, заяви президентът на италианската футболна федерация Габриеле Гравина.

През април Милан и Интер се оттеглиха от отцепническото състезание, оставяйки Ювентус като единствения италиански представител в новосформирания турнир.

"Правилата са ясни. Ако Ювентус все още е част от Суперлигата, когато започне новият сезон, клубът няма да може да участва в Серия А", заяви Гравина пред радио "Кис Кис".

"Би ми било жал за феновете им, но правилата са си правила и те важат за всички. Надявам се, че това увъртане от тяхна страна ще приключи скоро", заключи президентът на италианската федерация.

Ювентус спечели Серия А през миналия сезон за девета поредна година, но тази година титлата отиде при големия им съперник от Милано Интер.

Към днешна дата Юве, заедно с испанските грандове Реал Мадрид и Барселона, упорито отказва да се оттегли от Суперлигата, като ръководтвото на клуба продължава да настоява, че тя е жизненоважна за финансовото оцеляване на играта и ще бъде от полза на цялото футболно семейство.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация