Челси с драматичен успех над Сити след пълен обрат на "Етихад" (видео)

21:25
Челси с драматичен успех над Сити след пълен обрат на "Етихад" (видео)

Манчестър Сити загуби от Челси с 1:2 на "Етихад Стейдиъм" в двубой от 35-ия кръг на Премиър лийг, който е 20-ина дни преди големия финал между двата отбора в Шампионската лига. Рахийм Стърлинг откри резултата в 44-тата минута. Серхио Агуеро пропусна дузпа, а Хаким Зиеш изравни в 63-тата. Маркос Алонсо донесе победата за гостите с гол в последните секунди на добавеното време.

 

Двата отбора водеха доста сериозна битка през първата част, като леко предимство имаха домакините. В 12-ата минута Стърлинг влезе доста опасно в краката на Вернер, за което Антъни Тейлър му показа жълт картон. ВАР не промени това решение, макар че за подобни влизания неведнъж виждахме през този сезон да се показват и червени картони. В 32-рата минута Вернер прати топката във вратата на Едерсон, но попадението правилно бе отменено заради засада. 


Когато изглеждаше, че полувремето ще завърши при нулево равенство, Сити нанесе своя удар. Кристенсен сгреши в защита, като дори се контузи в ситуацията, подарявайки топката на Жезус. Бразилецът пусна към Агуеро, който обаче не успя да овладее добре. Топката му избяга встрани, но това даде възможност на връхлитащия на скорост Стърлинг да я прати в мрежата за 1:0. 

 

В добавеното време Жезус падна след минимален контакт с Гилмор. Антъни Тейлър посочи бялата точка. Агуеро изпълни, като опита да го направи с т.нар "паненка", но реализацията бе лоша, а ударът много слаб. Това даде шанс на Менди да се изправи и без проблем да улови топката с една ръка. Гуардиола видимо остана недоволен от несериозното изпълнение на аржентинеца.


През второто полувреме Челси започна да действа по-агресивно в предни позиции, като това се случи след активизация на Алонсо и Джеймс по фланговете. В 63-тата минута Родри загуби топката в половината на гостите, след което играчите на Челси бързо разиграха, топката стигна до Аспиликуета, който върна по земя към Зиеш. Мароканецът стреля точно до гредата, така че Едерсон не успя да достигне кълбото - 1:1.


Когато всички мислеха, че двубоят ще завърши наравно, секунди преди края на даденото от рефера триминутно продължение, Маркос Алонсо се разписа и донесе трите точки за сините от Лондон.


Манчестър Сити: Едерсон, Кансело, Диаш, Лапорт, Аке, Менди, Родри, Торес, Стърлинг, Агуеро, Жезус


Челси: Менди, Аспиликуета, Кристенсен, Рюдигер, Джеймс, Гилмор, Канте, Алонсо, Зиеш, Пулишич, Вернер

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация