Писна ни от сина, зетя и на баба Злата шурея

08:36
Писна ни от сина, зетя и на баба Злата шурея
Футболът е обществено явление, той е за хората. Затова и "7 дни спорт" потърси мнението не само на хората, които са свързани пряко с играта. Дадохме думата и на онези, които обичат спорта и са близо до него. Мнението си дадоха шоуменът Влади Въргала, актьорът Тончо Токмакчиев и музикантът Кольо Гилъна.

Гледах мача с Кипър и се чудех защо го правя. Тази загуба е най-срамната за България досега. Недопустимо е този отбор да ни бие като тъпан и освен това да изтърве още четири-пет гола. Треньорските решения също бяха безумни. И след всичко, което стана, е голямо нахалство да кажеш, че искаш да продължиш да водиш отбора. Чужденец е спасението за националния отбор. Идва и прави промени. Стига с тези задкулисни игри. Единият бил син, друг племенник, зет, на баба Злата шурей. Тези работи трябва да престанат, за да имаме един нормален национален отбор.

Видя се, че мотивацията е на много ниско ниво, а това е проблем на екипа, който ръководи този отбор. Треньорът трябва да намери подходящия подход към тези момчета. Ако не може, да си отива на село да води селски отбори. И без това той вече провали три отбора, а сега иска и националния. Друг проблем е, че в този цикъл се смениха двама треньори, а в миналия - трима. Така няма как да стане. Да викнат един чужденец, който да оправи нещата. Волейболът е чист пример. Преди и там имаше страшни скандали и караници. Сега дойде Силвано Пранди, класира ги на световното, направи ги трети и най-важното - тимът играе добър и правилен волейбол.

Не съм специалист, да коментирам кой футбол е правилен и кой не е. Ние сме привърженици и искаме хубави емоции и победи, от които да имаме самочувствие. Съжалявам тези 2500 човека, които толкова силно подкрепяха България в Ларнака. Те са обикновени хора, гурбетчии. Отишли са там, за да работят и да изкарат пари за семействата си. Те са сервитьори, продавачи, майстори. Там всички им мачкат самочувствието. Те отидоха на стадиона да видят своя отбор как бие. След тази загуба обаче още повече ще ги мачкат - "и на футбол сте гола вода, така че отивай и разнасяй баничките".
Бербатов може да вкарва голове за Манчестър Юнайтед, а за националния отбор не може. Защо? Точно затова на този отбор му трябва чужденец за треньор. А не да се оправдават с най-различни причини - един му се плаче, друг му е тъжно, този бил млад, онзи нещо друго.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

disi
13.10.2009 09:36

Относно Бербатов нямам нищо против него само държа да отбележа, че е и в Манчестър бележи голове много рядко за нападател и то предимно срещу значително по слаби отбори. В националния отбор е същото. Повечето му голове са срещу доста слаби съперници а срещу силните почти не вкарва а не може да се каже че няма въобще положения за гол. Има много добри качества но е от така наречените ялови играчи на които са необходими поне 5-6 положения за да вкарат 1 гол. Може да е малшанс или липса на концентрация но е реалност. Примера с волейбола не е удачен защото там имаме поне 20 играча на световно ниво и отбора е добър. Не оспорвам качествата на Пранди но и преди него този отбор имаше успехи и то не по малки под ръководството на толкова оплювания Мартин Стоев. Отбора беше 3 на Световно първенство и Световна купа докато при италианеца засега имаме 3 място от Европейско първенство. Само да отбележа че на полуфинала на световното първенство загубихме от Полша както и на Европейско което означава с прости думи, че Пранди не е направил нищо повече от предишния треньор.

disi
13.10.2009 09:35

Не виждам смисъл от чуждестранен треньор. Просто играчите ни са на такова ниво, че нищо няма да промени. Време е да разберем че футбола ни върви надолу и един треньор на национален отбор не може да промени нещата. Проблема е по сериозен. Няма добра подготовка, правилен тренировъчен процес и добра спортно-материална база за изграждане на футболисти още от деца и юноши. Не може футболисти на по 20 и повече години да нямат елементарна техника, тактически познания и умения за пласиране и подсигуряване. Това един национален треньор не може да го промени а е необходима задълбочена и продължителна работа в клубовете. Не става само с ентусиаъм и желание. Така може и да спечелим 1-2 мача но нищо повече. Трябва изградени и развити футболни умения на младите футболисти.