Милан постигна комфортна победа срещу Беневенто (видео)

10:35
Милан постигна комфортна победа срещу Беневенто (видео)

Отборът на Милан победи Беневенто с 2:0 на "Сан Сиро" в среща от 34-ия кръг на Серия А и се завърна в зона Шампионска лига. Резултатът откри Хакан Чалханоолу в шестата минута, а в 60-ата Тео Ернандес удвои.

Двубоят беше изключително важен и за двата тима, но по-опитният и класен отбор все пак взе задължителните три точки.

Голямата новина около състава на домакините бе завръщането на шведската мегазвезда Златан Ибрахимович. 39-годишният нападател пропусна последните два мача поради контузия. Той започна двубоя на "Сан Сиро" от първата минута и остана до края, като на няколко пъти беше близо до попадение, но не успя да вкара.

"Росонерите" стартираха ударно и стигнаха до откриване на резултата още в шестата минута след отлично изградена атака. Хакан Чалханоолу комбинира с Франк Кесие, който подаде към Алексис Салемакерс. Той насочи топката към наказателното поле, където Кесие я пропусна за Чалханоолу, който от близка дистанция я прати в мрежата. Беневенто можеше много бързо да върне попадението чрез Джанлука Лападула, но резултатъ се запази. В 14-ата минута Милан създаде нова отлична възможност за гол. Стражът на Беневенто Лоренцо Монтипо отрази първия удар, последва разбъркване пред вратата, като Златан Ибрахимович се пребори за топката и стреля с левия крак, но слабо. Само две минути по-късно нова атака, подета от Кесие завърши с подаване към Рафаел Леао, който обаче стреля право в Монтипо. Ибрахимович отново пръв стигна до отбитата топка, но беше затворен от защитници на Беневенто.

Последваха десетина минути, в които темпото поспадна, а Беневенто започна по-смело да гледа към вратата, пазена от Джанлуиджи Донарума. В 37-ата минута Тео Ернандес отправи хубав удар, след като залъга отбраната на Беневенто, че се готви да подава, но стражът на гостите се справи отлично. В 40-ата минута и Беневенто получи своя шанс, но топката рикошира и не попадна в очертанията на вратата на Милан. В добавеното време Милан стигна до две отлични възможност да удвои. Първо ударът на Исмаел Бенасер беше блокиран от Николас Виола, който застана с тяло на пътя на топката. Малко по-късно Златан стреля отблизо, но Монтипо с крак прати топката в ъглов удар. 

Втората част започна с положения и пред двете врати. Първо Златан Ибрахимович стреля отблизо с левия крак, но Монтипо спаси. Последва удар на Джанлука Лападула, но топката беше блокирана. В 52-ата минута Яго Фалке отправи много хубав удар с левия крак, но топката мина встрани от вратата на Донарума. В ответната атака Чалханоолу стреля, но малко точност не му достигна, за да удвои. В 55-ата минута Монтипо за трети път в мача спаси срещу Ибрахимович, който успя да се пребори със защитата на Беневенто. При спасяването вратарят на гостите получи лека травма и се наложи да получи помощ. В 59-ата минута Леао намери Салемакерс в наказателното поле, той преодоля трима и отправи удар, но встрани от вратата. Така се стигна до 60-ата минута, когато топката отново се озова в краката на Ибрахимович в наказателното поле. Шведът стреля, Монтипо спаси, но при добавката Тео Ернандес прати топката в мрежата. При попадението възникнаха съмнения за засада, но реферът призна попадението.

Последваха положения и пред двете врати, но темпото отчетливо спадна, като и двамата треньори извършиха смени. До края Милан контролираше уверено мача и в крайна сметка резултатът се запази. Така "росонерите" прибавиха ценни три точки към актива си и излязоха временно на втората позиция в класирането с 69 точки. Беневенто пък остана в опасната зона - 18-и с 31 и продължава борбата за оцеляване.

Милан - Беневенто 2:0

1:0 - Чалханоолу 6 
2:0 - Ернандес 60

Милан: Донарума, Далот, Томори, Романьоли, Ернандес, Бенасер, Кесие, Салемакерс, Чалханоолу, Леао, Ибрахимович

Беневенто: Монтипо, Барба, Калдирола, Глик, Депаоли, Йоница, Николас Виола, Дабо, Импрота, Фалке, Лападула

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация