Потвърдена информация: Байерн Мюнхен има нов треньор

16:56
Потвърдена информация: Байерн Мюнхен има нов треньор

Юлиан Нагелсман официално е следващият треньор на Байерн Мюнхен. Баварците обявиха новината на клубния си сайт преди минути, а от досегашния отбор на 33-годишния специалист - РБ Лайпциг, също потвърдиха официално, че от следващия сезон Нагелсман поема гранда от Мюнхен.

Нагелсман ще встъпи в новата си длъжност официално на 1 юли 2021 година, уточняват от Байерн. Младият специалист е подписал 5-годишен договор с европейския клубен шампион за 2020 година. Контрактът изтича на 30 юни 2026.

В същото време от Байерн обявиха официално и раздялата с настоящия наставник на тима Ханзи Флик, който ще напусне "Алианц Арена" след края на сезона. От клуба са уважили желанието на Флик контрактът му с баварците да бъде прекратен на 30 юни 2021 - две години по-рано договорената преди това дата на изтичането му.

В момента Байерн е на крачка от поредна титла в Бундеслигата, като е лидер в класирането, със 7 точки аванс именно пред РБ Лайпциг три кръга преди края. 

Любопитно за отбелязване е, че преди около две седмици Нагелсман категорично отрече да е водил разговори с представители на баварците, след като легендата и бивш селекционер на България Лотар Матеус обяви, че преговорите между двете страни вече са започнали.

Според някои медии компенсацията, която Лайпциг ще получи от Байерн за досегашния си треньор, е на стойност 20 миилона евро, но други източници посочват сумата 25 милиона евро. 

Нагелсман пое Лайпциг през 2019 година и през миналия сезон класира тима на 1/2-финалите на Шампионската лига. Между 2016 и 2019 той бе начело на друг германски тим - Хофенхайм.

Що се отнася до 56-годишния Флик, той е фаворит №1 за поста селекционер на националния отбор на Германия след края на Евро 2020, където Йоги Льов за последно ще води Бундестима. Флик бе помощник на Льов в германския национален тим между 2006 и 2014 година.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация