Тухел: Заслужаваме да сме на полуфиналите

18:52
Тухел: Заслужаваме да сме на полуфиналите

Мениджърът на Челси Томас Тухел нямаше какво да каже за проекта Суперлига последните дни, но бе доста по-разговорлив относно новия формат на Шампионската лига. Тези теми бяха засегнати на пресконференцията му преди утрешния сблъсък с Реал Мадрид повече, отколкото самия мач. 

"Не съм сигурен, че ми харесва, защото виждам само повече мачове. Всички дискусии около Суперлигата може да означават, че някакъв формат ни липсва. Попита ли УЕФА някой треньор за новия формат? Не мисля. Имаме толкова нови формати, както и Лигата на нациите, това са още и още мачове. Не е качество, а повече мачове. В същото време имаме по три смени във Висшата лига, което е най-трудното първенство", коментира германецът. 

Попитан как ще реагира, ако неутралните фенове се надяват Челси да загуби поради участието на клуба в Суперлигата, Тухел заяви, че не вярва. Въпросът бе задеден от английска гледна точка, тъй като съперникът на лондончани Реал Мадрид е сред лидерите на групата, която се опита да създаде новия турнир и още не се е отказал от него. 

"Наистина? Мислите, че може да се случи? Да искат да се провалим срещу Реал Мадрид заради това? Всички правим грешки. Ако си собственик на клуб, взимаш решения, които не всеки разбира или харесва. Това е част от живота и не променя любовта ни към футбола. Искам да кажа на всички, които обичат тази игра. Излизаме на терена с усмивка, вълнуваме се за утрешния двубой и имаме нужда от всяка възможна подкрепа. Оставете гнева си от това решение настрани. Разбирам го, но не си го изкарвайте на отбора", сподели наставникът. 

Тухел сподели, че срещата с Реал Мадрид на полуфиналите в Шампионската лига идва в добър момент, тъй като той вече е изградил силни връзки с играчите си. Германецът пое тима в края на януари и много бързо започна да постига желаните резултати. 

"Имаме силна връзка в състава и чувствам, че сме готови да страдаме заедно. Връзката идва от нещата, които преживяваме заедно, от всеки мач на високо ниво, който играем. Усещаме, че това е добър момент за този мач, искаме да играем с глад за успехи. Може да имаме малък опит на полуфинали, но вероятно можем да играем с ентусиазъм", сподели Тухел. 

"Заслужаваме да сме на полуфиналите, както и Реал Мадрид. Не поради политически причини или нашето лого. Имах щастието да съм част от това от фазата на директните елиминации и се преборихме за това с резултати. Способни сме да се представяме на много високо ниво и моята работа е да поддържам това ниво. Може би следващата стъпка е да задържим нивото. Силно вярвам в този отбор. Става сума за качество и отдаденост на играчите. Това означава "дали съм готов да направя всичко възможно, за да помогна на съотборниците ми? Дали може да се разчита на мен на 100%? След това идва смелостта и да се защитаваме с нападение. Понякога най-добрата защита е да притежаваш топката", сподели още той.

Тухел каза, че няма сериозни кадрови проблеми: "Само Матео Ковачич отсъства. Всички други са на линия. Постигнахме изключително важна победа над Уест Хам. Играем в най-взискателното първенство в Европа и играем почти на всеки три дни. Имаме нужда от представяне на високо ниво утре, когато ще се борим с Реал Мадрид".

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация