Барса с пълен обрат срещу Виляреал, Гризман вкара два (видео)

19:17
Барса с пълен обрат срещу Виляреал, Гризман вкара два (видео)

Барселона постигна важна победа в продължаващата си борба за върха в Ла Лига с 2:1 в гостуването си на Виляреал и в същото време стопи до минимум надеждите на “жълтата подводница” и догодина да се изявява на европейска сцена. Головете бяха дело на Антоан Гризман (28’, 35’) за каталунците и Самуел Чуквуезе в 26-ата за тима на Унай Емери.


Първата възможност за гол бе на сметката на играчите на Роналд Куман в 5-ата минута, когато отлично центриране от страна на Алба бе поето от врязалия се дълбоко в наказателното поле Де Йонг, той успя да върне към Гризман, но ударът на френското острие бе блокирано от бранител.


В 12-ата отново отлично центриране на Жорди Алба бе поето отново от Де Йонг в наказателното поле, но връщането към границата на наказателното поле не бе завършено по най-добрия начин от играч на каталунците.


В 15-ата минута Серхио Асенхо направи уникално спасяване, след като успореден пас на голлинията попадна във Франки Де Йонг, който само трябваше да прати топката в опразнената врата, но вместо това Асенхо успя да спаси със страхотен плонж. Две минути по-късно Меси навлезе в наказателното поле и отправи добър удар в близкия удар, но стражът отново се намеси авторитетно.


Домакините отговориха в 26-ата минута, когато Чуквуезе бе изведен перфектно с дълъг пас на Пау Торес, справи се отлично първо с Мингеса, а впоследствие и с Тер Стеген, за да отбележи за 1:0 в опразнената минута.


Каталунците отговориха мълниеносно и веднага след подновяването на играта Гризман бе изведен зад заспалата отбрана на Виляреал именно от направилия грешката при гола Мингеса, за да прехвръли Асенхо технично за 1:1.


Изключителна грешка на Фойт в 35-ата минута, когато се опита да върне към вратаря, но на практика изведе сам срещу Асенхо отново френското острие доведе до пълния обрат за играчите на Роналд Куман, а Гризман записа името си за втори път на таблото за 2:1.


В края на полувремето стражът на домакините трябваше да се намесва още на два пъти, за да предотвратява трето попадение на сметката на каталунците.


В първите десетина минути на втората част отново Гризман бе в основата на всичко по-интересно, след като първо получи жълт картон, а впоследствие пред него се откриха и две интересни ситуации, но в крайна сметка не бяха превърнати в гол от французина.


В 62-ата минута Тер Стеген трябваше да се намесва след удар на Етиен Капу за да запази преднината на своя тим. Само две минути по-късно Мануел Тригерос бе изгонен с директен червен картон за непреценено влизане с бутоните напред срещу Лионел Меси и остави Виляреал с десет души на терена.


В 72-ата минута появилият се като резерва Илаиш Мориба получи отличен пас от Меси в наказателното поле, но стреля слабо, а също така останаха съмнения за задържане от страна на Раул Албиол. В тези минути играчите на Унай Емери също не бяха загубли надежда и макар че бяха с човек по-малко поглеждаха често към врата на Тер Стеген и на няколко пъти имаха добри шансове да изравнят резултата. В последните десет минути темпото на игра спадна и двата отбора и в крайна сметка срещата завърши при този резултат. 


Тази победа изравни Барселона с Реал Мадрид и двата отбора имат по 71 точки, но каталунците са с мач по-малко. Водач е Атлетико Мадрид със 73.

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация