Категоричен армейски триумф в дербито с Левски

18:55
Категоричен армейски триумф в дербито с Левски

Левски загуби от ЦСКА-София с 0:2 в дербито от последния 26-ия кръг на редовния сезон в efbet Лига. Жул Кейта беше точен в 14-ата минута. Жорди Кайседо удвои в 37-ата минута.


Още в третата минута Мартин Петков удари горната греда от фаул.


Символичните гости отвърнаха със силен удар на Кери, който мина покрай лявата греда на Микулич. Поредната грешка на синята защита за този сезон доведе до гол в тяхна врата. 


Това се случи в 14-ата минута, когато Варела центрира отлично, а най-ниският на терена от "червените" изпревари Рерас и с глава прати топката под гредата на Микулич. Така първият точен удар във вратата на хърватския вратар завърши с втория гол за сезона на крилото, който се бе разписвал само срещу Лудогорец през есента.

 

Голмайсторът беше активен и в следващите минути, но при нов пробив отдясно, след който не успя да намери Кайседо пред вратата на "сините", се контузи. Така в 25-ата минута Георги Йомов влезе на мястото на Кейта, а секунди след това Петков от Левски получи първия жълт картон.


В 33-ата минута само късметът спаси Левски. Йомов развинти най-слабия на терена до този момент Рерас и центрира опасно, Кайседо не успя да стигне до топката, а Найденов изпревари Варела малко преди испанецът да удвои на празна врата. 


При следващата атака Кайседо стреля, но топката се отби в Рафаел и Микулич спаси. Тотално неадекватната защита на "сините" позволяваше всяка атака на противника да бъде голова. Варела изведе отлично Йомов, а Рерас отново увисна. Националът сам срещу Микулич тръгна да го прехвърля технично, но стражът изби. Топката обаче отново се озова във Йомов, който на празна врата с глава стреля в аут. 


Все пак ЦСКА-София поведе с два гола в 37-ата минута, когато Кайседо стреля с левия крак от 19 метра, топката се отби в Атанасов и влезе в долния ляв ъгъл на Микулич. Интересното е, че Даске подаде на нападателя на противника, след като нико не му пречеше. Еквадорецът пък има вече пет гола в първенството и общо осем през тази пролет с червената фланелка.


"Сините" бяха в нокдаун, като поредно дълго подаване матира защитата. Кайседо излезе сам срещу Микулич и игра първо с топката, но тръгна да пада преди да се стигне до съприкосновение със стража, каквото имаше. Реферът Ивайло Стоянов обаче не показа бялата точка, каквито претенции имаха от скамейката на "червените".


Представянето на "сините" вбеси агитката на тима, като около 50 човека от Сектор "Б" нахлуха на пистата, но след бързата намеса на органите на реда не се стигна до ексцесии и няколко минути по-късно феновете се върнаха в сектора.


Георги Александров с глава принуди Бусато да показва добър рефлес и да запази вратата си в 45-ата минута. Двете положения на "сините" бяха след статични положения.


На почивката Галчев замени Рерас отляво в отбраната на символичните домакини. В 52-ата минута Краев преодоля Кох и влезе в наказателното поле, но стреля извън вратата от добра позиция. Отново активният Краев завърши с удар атака на "сините", който беше спасен от Бусато.


Нов голям пропуск за “червените” имаше в 62-ата минута. Варела отново изведе Кайседо зад защитата, но останал сам срещу Микулич, вратарят му се хвърли в краката и изби топката от краката на тарана, който падна на земята, но все пак остана във владеене на коженото кълбо, след което обаче не успя да намери Рафаел, който чакаше в добра позиция.


Пенев пусна Тиаго и Бисмарк, а Илия Димитров се появи за “сините”. Синклер също се появи на терена, като играчите на Пенев отново бяха по-свежи. Здравко Димитров също влезе в игра.


Йомов пропусна в 75-ата минута да вкара трети гол за ЦСКА-София. Контузия извади от терена Найденов, който бе заменен принудително. Миланов пусна Юруков и Марин Петков, за да се опита да промени нещо в този двубой.


Александров получи фрактура на ръката и беше откаран с линейка, а левскарите доиграха мача с човек по-малко.


ЛЕВСКИ: Звонимир Микулич, Ивайло Найденов, Живко Атанасов, Георги Александров, Фейсал Рерас, Тома Даске, Мартин Райнов, Драган Михайлович, Мартин Петков, Андриан Краев, Билал Бари 


ЦСКА-София: Густаво Бусато, Иван Турицов, Мено Кох, Юрген Матей, Греъм Кери, Амос Юга, Тибо Вион, Енрике, Рафаел, Жул Кейта, Федерико Варела, Жорди Кайседо

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация