Флорентино Перес застава начело на Суперлигата

10:00
Флорентино Перес застава начело на Суперлигата

Президентът на Реал Мадрид Флорентино Перес е първият председател на новоучредения клубен турнир Европейска Суперлига. Негови заместници ще бъдат босовете на Ювентус Андреа Аниели и Джоел Глейзър от Манчестър Юнайтед. Аниели вече е подал оставка като шеф на структурата Европейска асоциация на клубовете, която се разграничи от действията около Суперлигата. 

"Ще помогнем на футбола на всяко ниво, за да заеме точното си място в света. Футболът е единственият глобален спорт в света с 4 милиарда фенове и нашата отговорност като големи клубове е да отговорим на желанията на привържениците", казва Перес. 

"Нашите 12 клуба представляват милиарди фенове по целия свят и имат общо 99 трофея. В този критичен момент обединихме усилия за трансформация на евротурнирите, за да поставим любимата игра на една устойчива основа в дългосрочен план. Редовното провеждане на големи мачове ще подхрани интереса към футбола и ще даде на феновете и аматьорите подходящи модели за подражание", допълва Аниели. 

"Като осигурява възможност на най-големите клубове и играчи в света да играят помежду си през сезона, Суперлигата отваря нова глава в европейския футбол. Това ще бъде надпревара от световна класа на съоръжения от топ ниво. Това ще увеличи финансовата подкрепа за цялата футболна пирамида", завършва Джоел Глейзър.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация