Европа ще има нов шампион! ПСЖ елиминира Байерн (видео)

09:40
Европа ще има нов шампион! ПСЖ елиминира Байерн (видео)

Пари Сен Жермен си върна на Байерн Мюнхен за загубения финал през миналия сезон, след като детронира първенеца на Европа на четвъртфиналите в Шампионската лига. Германците спечелиха реванша в Париж с 1:0, но домакините продължават напред заради повече отбелязани голове на чужд терен, защото преди седмица бяха триумфирали в Мюнхен с 3:2. Ерик Максим Чупо-Мотинг реализира единственото попадение в 40-ата минута. На полуфиналите ПСЖ ще спори с Борусия (Дортмунд) или Манчестър Сити (1:2 в първия мач).

Типично според очакванията тимът на Ханзи Флик даде всичко от себе и беше на косъм от още един гол, който да го класира напред. В същото време футболистите на Маурисио Почетино направиха множество пропуски и като нищо щяха да запишат нова голяма издънка. Неймар щеше да се превърне в големия грешник, след като удари две греди и в ключови ситуации бъркаше с отиграванията си. Килиан Мбапе също нямаше шанс, а и веднъж беше спрян с несъществуваща засада в ситуация, когато излизаше сам срещу вратаря.

ПСЖ започна със същите четирима офанзивни играчи от “Алианц Арена” - Анхел Ди Мария, Неймар, Юлиан Дракслер и Килиан Мбапе. Титулярният вратар Кейлор Навас се завърна под рамката, след като в последните дни се оплакваше от травма. 

Кингсли Коман беше възстановен и стартира за шампионите. Томас Мюлер и Льорой Сане бяха другите двама, които действаха най-близо до централния нападател Ерик Максим Чупо-Мотинг. При отсъствието на Леон Горетцка (мускулна контузия) в халфовата линия играеше Дейвид Алаба.

Килиан Мбапе първи имаше възможност за гол, след като още в 3-ата минута избяга от защитниците в червено и шутира по диагонала, но в аут. В 9-ата шанс за ПСЖ пропусна и Неймар, като този път Мануел Нойер се намеси. В рамките на тези две ситуации обаче баварците натискаха с всички сили. 

Последва период без положения, но в 26-ата Байерн стигна до първия си много добър шанс. Льорой Сане шутира опасно с левия крак, но не уцели вратата. Същото направи и Кимих минута по-късно. Доста по-сериозна обаче се оказа възможността пред Неймар секунди по-късно, когато бразилецът беше изведен от Мбапе едно на едно срещу Нойер, но стражът отрази. В 32-ата минута страничният съдия избърза да маркира засада на Мбапе около централната линия, но от повторенията се видя, че такава нямаше, а в тази ситуация нападателят излизаше сам срещу вратаря.

Две минути по-късно Неймар заложи на тежък изстрел в близкия на Нойер ъгъл, но капитанът на Байерн се намеси. Бившият футболист на Барселона продължи да тормози съперника и в 37-ата нацели напречната греда след хубав удар с десния крак. След още две Ней стори същото, но този път страничният стълб спаси мюнхенци. 

Байерн веднага отговори с гол за 1:0. В 40-ата Чупо-Мотинг довкара с глава след спасяване на Навас. 

До края на полувремето вратарят на домакините спаси две сериозни опасности след удари на Алаба и Сане. Австриецът получи нов шанс и в самото начало на втората част, но не уцели вратата. В 53-ата късметът пак не беше с французите, след като Ди Мария с лекота задмина Алфонсо Дейвис и пусна успоредно на голлинията към Неймар, но той се оказа далеч от кълбото.

Мюлер можеше да удвои аванса на Байерн в 62-ата, но малко не му достигна. С напредване на времето треньорите заложиха на младите Мойс Кийн и Джамал Мусиала в стремежа си да стигнат до гол. Парижани вкараха такъв в 78-ата чрез Мбапе, но той не беше признат заради засада. Недоглеждане на арбитъра в 81-вата лиши баварците от възможност да се възползват от грешка на Кейлор Навас. Тогава вратарят се сблъска в свой съотборник, но Даниеле Орсато се обърка, че Мюлер е извършил нарушение. 

Лек шут на Сане в 82-ата мина на сантиметри от целта за нещастие на гостите. За последните няколко минути наставникът на германците Ханзи Флик прибягна до нестандартен ход, заменяйки Чупо-Мотинг с дефанзивния Хавиер Мартинес. Заради своите габарити обаче испанецът застана като централен нападател. Последваха пропуски и пред двамата вратари, като големият шанс за Байерн дойде в добавеното време, но Сане не подаде точно. 

Полуфиналите ще се играят на 27/28 април и 4/5 май.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация