Юве лесно се справи с Дженоа, остава на точка от второто място (видео)

17:47
Юве лесно се справи с Дженоа, остава на точка от второто място (видео)

Ювентус победи Дженоа с 3:1 на “Алианц Стейдиъм” в двубой от 30-ия кръг на Серия “А”. Деян Кулушевски отбеляза първото попадение за домакините още в 4-ата минута, а в 22-ата Алваро Мората също се разписа. Джанлука Скамака пък беше точен за гостите в 49-ата минута. Резервата Уестън Маккени също беше точен за "бианконерите" в 70-ата минута.

В 4-ата минута Хуан Куадрадо финтира бъдещия играч на Юве Николо Ровела и подаде топката на Кулушевски, който с техничен шут я насочи в мрежата за 1:0. В 7-ата Федерико Киеза се опита да преодолее вратаря, но не успя да го направи. В 11-ата Роналдо опита удар по земя, който мина покрай страничната греда. В 15-ата Давиде Бираски опита късмета си, но топката завърши твърде далеч от вратата. В 20-ата Куадрадо игра с ръка на границата на наказателното поле, като съдията реши да отсъди само фал. При неговото изпълнение Скамака прати топката в аут. 

В 22-ата Киеза се отскубна от противниковата защита, а Матия Перин отрази неговия удар. Добавката на Кристиано срещна близката греда, но топката попадна в Мората, който успя да увеличи преднината на "бианконерите". В 26-ата Роналдо пробва нов шут по земя, попаднал в ръцете на Перин. В 36-ата Адриен Рабио стреля от границата на наказателното поле, но стражът изби топката. Минута по-късно италианският национал се справи и с удар на Кулушевски. В 45-ата Скамака излезе на чудесна позиция, но Шчесни съумя да отрази неговия изстрел.

В 49-ата минута Ровела центрира от корнер, а Скамака с глава намали изоставането на генуезците. При следващата атака на домакините Киеза отправи техничен удар, който обаче не затрудни Перин. В 55-ата минута преотстъпеният от "бианконерите" Марко Пяца стреля опасно по земя, което принуди Шчесни да се намеси. Секунди по-късно хърватинът шутира от отлична позиция, но прати топката над вратата. Малко след това Роналдо отговори със свой пропуск. В 70-ата минута Данило намери с пас появилия се на терена само две минути по-рано Маккени. Американецът нахлу в наказателното поле и прати топката покрай Перин за 3:1.

ЮВЕНТУС - ДЖЕНОА 3:1

1:0 Кулушевски (4)
2:0 Мората (22)
2:1 Скамака (49)
3:1 Маккени (70)

Ювентус: Шчесни, Куадрадо, Де Лихт, Киелини, Данило, Кулушевски, Бентанкур, Рабио, Киеза, Мората, Роналдо 

Дженоа: Перин, Масиело, Радованович, Кришито, Бираски, Ровела, Бадел, Бехрами, Дзапакоста, Пандев, Скамака

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация