Пламен Марков поиска оставката на Боби Михайлов

11:16
Пламен Марков поиска оставката на Боби Михайлов
Уволненият преди година като селекционер на националния отбор на България Пламен Марков призова президента на Българския футболен съюз Борислав Михайлов веднага да си хвърли оставката, съобщава "Труд".

"Настоявам заради неспособността му да управлява българския футбол", заяви специалистът, класирал за последно националите на голям форум преди шест години.

"Искам оставката на Михайлов заради резултатите на футбола ни, откакто е президент на БФС. За какво носи отговорност той? За нищо друго освен да сменя националните треньори", каза още Пламен Марков.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Kalinho
12.10.2009 23:59

БФС ли са виновни, че клубове като Ботев, Локо, Етър в момента едвам кретат - не отговора е ясен бизнесмените който мислеха, че ще изкарат пари от футбола в момента го затриват. Вижте Ловеч град който няма особенни традиции инвестират в база, терени и дава резултат изкарват играчи доста от който са в младежките национални отбори. Вижте и футболни центрове като Пловдив, В. Търново, Плевен БФС не са виновни, че собствениците на отбори не знаят как да управляват. Стига за всяко нещо сте обвинявали БФС та БФС в Испания примерно футболната им лига не казва примерно Барса как да се развиват. Всеки отбор сам си гради бъдещето.

Kalinho
12.10.2009 23:55

gbfil2 какъв е Пацо Хикса е доста интересно. Той е човека който има основна вина за провалените квалификаций той е човека при който не минавахме центъра той е човека който падна с 6 гола той е човека който нямаше доблестта да си подаде оставката след всичките резили той е човека заради който брахме срам на Европейското. Той е човека който взе огромна неустойка от БФС без да му мигне окото и сега излиза от дупката си какво прави всекя мишка а забрави какво направи той. А БФС не са виновни че отборите не знаят как да развиват школите си . БФС заедно с УЕФА направиха над 60 изкуствени игрища из цялата страна който ги предоставиха на клубовете напълно безплатно а клубовете ги пускат под наем за 20 - 40 лева на час.

gbfil2
12.10.2009 22:50

Какъв е Пламен Марков не е интересно. Интересно е какво по точно прави БФС, начело с Михайлов и каква отговорност носи за футболът в БГ като цяло и в частност за националният отбор. В крайна сметка кой избира и назначава треньорите? Коя е организацията, която трябва да се грижи за създаване на условия за развитие и популяризиране на футбола? Господата от БФС ги е грижа само как да си напълнят гушките и не носят отговорност за нищо. Все някой друг е виновен.

lubo_309
12.10.2009 21:42

За развитието на отборите са виновни преди всичко отделните отбори и липсата на правилен модел за развитие. Аз съм от Видин и от школата в националния отбор имаше 3-ма титуляри за няколко поредни мача. Боримиров и Станков от Левски и Кирилов от Литекс. Но те са били възпитани и тренирани, когато още имаше хора във Видин и се работеше. В края на 90-те школите в града спряха знам от личен опит. Нямаше пари за трениори, а на тях не им се висеше с някакви сополанковци за нищо. Така предполагам е било навсякъде, а в отборите като Локо София и Черноморец, защото имам познати дето са били набори на Гъргоров във най-раните му години, са налагани тоя и ония и някои с много по-голям потенциал сега гледат от страни. За това няма да имаме силен отбор, защото някъде са забатачени поне още 2-ма като Бербатов и те никога няма да играят футбол на каквото и да е ниво. За това сега се радвам, че Стоичков и Бербатов се опитват да направят нещо и пращат по някое дете в чужбина да играе.

Kalinho
12.10.2009 20:58

а така съм по съгласен с теб, въпреки, че ако не се бъркам Георги Пеев беше играл също в ШЛ с Динамо. А Сърбия просто явно като нация са си по спортна от нас защото имат и супер баскетболни отбори а по волейбол сме на едно ниво . Не може навсякъде да ни има един волейбол ни е прекалено много даже като се замисля, че държавата не и пука за спорта *smile* какво искаме феновете не ходим по стадионите ама искаме да има игра. Няма публика - няма спонсори - няма пари - няма база - няма млади таланти - няма бъдеще спорта това си е истината.

lubo_309
12.10.2009 20:23

Kalinho, искам да ти се извиня, за 4-мата сърби. Установих, че са само двама тъй като Къркич вече е записал мач за 1-вия тим на Испания на 10 септември срещу Армения в Испания. А аз бях останал с впечатление, че след като отказа да се включи в отбора на Испания за евро 2008 Къркич би искал да играе за татковината си, но има и 4-5 мача за Испания до 17 години. И Арсенал нямат представител от Сърбия. Все пак те имат доста представители и в гръцките и турските отбори участващи в шампионската лига, а ние освен Бербо и Стилян нямаме други в чужбината дето да са играли в шампионската лига през десетилетиетто. Да се надяваме, че това ще се промени, за доброто на националния ни отбор.

Kalinho
12.10.2009 19:46

абе парите са едно на ръка ама спомняте ли си ние не минавахме центъра всеки който погледнеше към противниковата врата беше сменян незабавно за неспазване на тактическата постройка това ли искате пак да стане?

RichardEvans
12.10.2009 19:23

''този човек взе около 300хил евро неустойка за четири мача начело на националния, по - добре да замълчи '' Много правилно казано, бахти наглия педал

RichardEvans
12.10.2009 19:21

Тоз кавал пък кво се пени, заради него ни биха 6-1, и изгубихме важни точки в Грузия, и Черна Гора. Тъпото дърво е пълна мишка, никакъв треньор не е, така че да мълчи!!!!

Kalinho
12.10.2009 17:50

lubo_309 пак не разбрах само кога Къркич е отказал да играе за Испания щото май си играе за тях и каза, че въобще не се чувства сърбин ама явно ти знаеш по добре от него. Сега ако ми и кажеш кой е сърбина в Арсенал ще съм ти много благодарен, че сам не се сещам *wink*

brickbat
12.10.2009 16:56

този човек взе около 300хил евро неустойка за четири мача начело на националния, по - добре да замълчи *thinking*

lubo_309
12.10.2009 15:32

И кой испанец ще откаже покана от националния отбор за европейско? Явно трябва да се чувства или друг по националност, или да не иска да е в този отбор? За мен е първото и за това смятам, че е сърбин! Все пак това не е най-важното, а до къде стигнаха те и до къде стигаме ние! Ние се радваме ако имаме повече от един играч в турнира, а те имаха 4 полуфиналисти с различни отбори и това е положението. Ще цитираам Вальо Михов за пореден път: "това ни е нивото и това е лошото, защото няма как да се надскочим!"

Ajax1981
12.10.2009 15:22

Вън Мъди!!! Колко отбора трябва да провалиш , че да разбере цяла България , че си най-големия некадърник. *evil*

AlexAng
12.10.2009 14:40

*smile* Така няма да стане...Първо трябва да каже далаверите и простотиите , които знае и крие...Но това едва ли ще стане...

Kalinho
12.10.2009 13:07

lubo_309 и кой е сърбина в Барса Къркич ли ? той си е испанец

lubo_309
12.10.2009 12:02

Да бе те за Ромъния никой не беше чувал особено в евротурнирите. Нямат отбор печелил КЕШ, Нямаха 2 отбора на четвъртфинала, когато и Левски бяха там. А сега сърбите ги биха с 5-0. А е ставате смешни. Те сърбите са добри щото имат футболисти. Я погледнете полуфиналистите от последната шампионска лига! Във всеки отбор имаше по един сърбин. За кво да говорим и да сравняваме като нещата не са съизмерни.

Kalinho
12.10.2009 11:31

за кво е право тоя е най - големия нещастник във футболани колко отбора провали, че като бонус и когато Сърбия ни би не си подаде оставката, а чакаше да го уволнят зада може да вземе неустойка по голяма от 200 000 ако беше поне малко мъж щеше да си тръгне сам. Явно много от вас са забравили, че докато беше той тренъор не минавахме центъра

nasran_chorbar
12.10.2009 11:31

Резултата на националния ни отбор е адекватно на представянето на "грандовете" ни в евротурнирите.Това е реалноста и българския футбол...пълна комедия.

nasran_chorbar
12.10.2009 11:29

Иска оставка,в позицията на какъв?!Боби Михайлов ли е играл,та е виновен?!Нито ръководството,нито треньорите ни са виновни за бездушната игра на футболистите.Сеп Блатер да е президент на БФС,Анчелоти да е треньор,пак нищо няма да направиме с тези наши т.нар. футболисти.

Samoletski
12.10.2009 11:24

Вярно е че ни класира и тогава бихме преките конкуренти, вярно е, че има вина за отпадането, но е прав.

CTPAXO
12.10.2009 11:20

кой за какво е отговорен в България не е ясно ....така е и футбола
...въртят сучат и на края всичко е наред... *sick*