Девет от Лацио взеха трите точки срещу Специя (видео)

18:55
Девет от Лацио взеха трите точки срещу Специя (видео)

В “напечен” двубой тимът на Лацио надигра Специя с 2:1 на “Олимпико” и измести Рома от топ 6 в Серия “А”. Мачът от 29-ия кръг беше решен от гол на Фелипе Кайседо от дузпа в 89-ата минута. Българският национал Андрей Гълъбинов не се появи в игра за гостите, а домакините завършиха мача с двама души по-малко заради червени картони на Мануел Ладзари и Хоакин Корея дълбоко в добавеното време на втората част. 

Специя направи много силна първа част и доминираше, но не стигна до гол. 

След почивката “орлите” се разиграха и в 56-ата поведоха след попадение на Ладзари. Треньорът на гостите направи всичките си пет разрешени смени в рамките на 5-6 минути и това мигновенно даде резултат, защото появилият се току-що Даниеле Верде изравни с отлична странична ножица в 73-ата минута - 1:1. 

Отборът на Лацио натисна в търсене на победния гол и в крайна сметка стигна до него. След центриране от корнер двама футболисти на Специя се объркаха и се сблъскаха помежду си, в резултата на което единият препъна другия и той отклони топката с лакът. След като главният арбитър изгледа повторение на спорното положение, той посочи бялата точка. Кайседо беше точен и римляните поведоха с 2:1. 

Това обаче не беше всичко, защото в даденото дълго продължение двама играчи на Лацио бяха изгонени. Първо, Ладзари удари съперников футболист без топка след спречкване, а после Корея получи втори жълт картон. Съотборници на Гълъбинов обаче така и не успяха да се възползват от численото си превъзходство.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация