Петев с равенство срещу труден съперник в дебюта си начело на Босна (видео)

10:21
Петев с равенство срещу труден съперник в дебюта си начело на Босна (видео)

Българският специалист Ивайло Петев дебютира с равенство като национален селекционер на Босна и Херцеговина. В първия си официален мач начело на босненците Петев записа равенство 2:2 с Финландия на старта на световните квалификации. Срещата бе от Група "D", а Един Джеко и компания бяха близо до това да си тръгнат от Хелзинки с празни ръце. 

И четирите попадения бяха реализирани през второто полувреме, като гостите от Босна и Херцеговина първи нанесоха удар на съперника си. В 55-ата минута халфът на Барселона Миралем Пянич даде аванс на босненците с добавка, след като самият той пропусна дузпа. Наказателният удар бе отсъден за игра с ръка, а стражът Йесе Йоронен първоначално парира изстрела от бялата точка на Пянич, но топката се върна право при полузащитника на Барса и той нямаше как да сбърка от втория опит.

Само три минути по-късно Теему Пуки изравни резултата, а отново той в 77-ата минута доближи скандинавците до победата. Пууки първо изравни, след като негов съотборник едва не счупи напречната греда с мощен шут и след разбъркване пред вратата на Ибрахим Сехич опитният нападател показа головия си нюх. В 77-ата минута пък Пууки бе изпуснат от защитата на гостите и се озова очи в очи със Сехич, след което го преодоля за 2:1. Мирослав Стефанович все пак спаси гостите от поражение с гол в 85-ата минута и бившият треньор на Лудогорец Петев, който е и бивш селекционер на България, не започна със загуба начело на Босна и Херцеговина.

В другата среща от групата, която се изигра тази вечер, световният шампион Франция завърши 1:1 у дома с Украйна.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация